Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

diumenge, 10 d’abril del 2016

Orada al forn {amb farigola i llimona}


Al mercat s'hi pot anar amb una llista a la mà amb tot allò que ens caldrà per a la setmana o també ho podem fer deixant-nos anar i veure què ens proposen. Som de mercat i ens agrada veure què hi podrem trobar. Així ho vàrem fer divendres i al cistell va caure una orada, peix que ens agrada molt.
Al blog en tenim feta d'altres maneres: farcida amb gules i llagostins a l'estil de Paraty o a la sal servida amb cols de Brussel·les. Ahir la vàrem cuinar al forn perfumada amb farigola d'enguany i llimones del llimoner del veí. Per a dues persones,

Necessitarem:
 - 1 orada gran
 - farigola
 - 2 llimones
 - sal i pebre
 - 1 got petit de vi blanc (del mateix que beurem dinant)
 - oli d'oliva verge extra OleumFlumen
 - fil per a lligar
 - film transparent
 - 4 patates mitjanetes

Farem:
A la peixateria demanarem que ens buidin l'orada per dins i la deixin tal qual.
Un cop a casa la farcim amb talls d'una llimona i farigola, la reguem amb el suc de l'altra llimona i la salpebrem.
La lliguem i cobrim la safata, on la tindrem macerant una hora al frigorífic, amb film transparent.
Passat el temps, escalfem el forn a 180º i la posem a coure aproximadament uns 25/30 minuts, abocant el vi blanc per sobre (el vapor donarà humitat a la cocció) i un bon oli d'oliva verge extra.
Les acompanyem d'unes patates bullides amb pell, tallades i que afegirem a la safata del peix a l'últim quart d'hora.
Un cop al plat, posem el suc del rostit per sobre i tornem a amanir amb oli d'oliva i uns grans de flor de sal i pebre.
Una recepta fàcil i gustosa.

Give me love (Give me peace on Earth)George Harrison.

4 comentaris:

  1. A casa ens agraden molt les orades i en faig sovint. Sobretot quan en trobo al mercat, si son salvatges...
    Feta així, tant simple, queda super bona.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Gemma,
      Les salvatges són les més bones però no sempre en podem trobar.
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina
  2. Quin munt de temps que no et deixava comentari! És que creia que els havies tret i jo tampoc no tinc gaire temps...Però bé ja sóc aquí, és que les daurades m'encanten i més al forn, on es fan soles i m'agrada guardar-me'n receptes i aquesta és perfecta.
    Com anem? Ara ve el bon temps al mas, maduixes i aviat cireres, petits plaers que ens fan la vida més bonica.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Tinta Cirera!
      Tens raó, els vaig tancar una temporada. He portat una temporada amb molta feina i em sabia greu que em deixessin comentaris i jo no els pogués tornar. Una amiga va insistir que els tornés a obrir. Sí, aviat vindrà el bon temps i tornarem a gaudir de la vida a l'aire lliure.
      Un petonàs a les teves perfumades flors...
      Nani

      Elimina