Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 26 de setembre del 2016

Pollastró amb xampinyons {la tardor m'enamora}


I s'apropa el temps dels bolets. Esperarem que plogui i que se'n puguin fer força. Nosaltres som dels que sempre en trobem: al mercat! No els coneixem prou bé per a veure si són comestibles o no i això ens fa respecte. Però ara, mentre no en tenim, ens acontentem amb uns xampinyons que en trobem tot l'any.
I un bròquil que ens hi donarà un gust ben bo. Qui no es contenta és perquè no vol. I els pollastrons que ens agraden tant, ai els enyorats galetos a l'ast que ens mengem a Rio. Sí, la tardor, aquesta melangiosa estació que ens porta nostàlgia... Deixem-nos de recordar i posem-nos a la feina. Per a dues persones,

Necessitarem:
 - 1 pollastró
 - 2 cullerades (sopa) d'oli d'oliva verge extra
 - 1 cullerada generosa (sopa) de mostassa (o wasabi si us agrada més)
 - 2 cullerades (sopa) de xarop d'atzavara o de mel
 - 1 llimona
 - xampinyons
 - bròquil
 - julivert
 - un all
 - oli d'oliva verge extra
 - sal i pebre

Farem:
Polim el pollastró de petites plomes que hi puguin haver quedat.
El salem per dins i per fora.
Barregem l'oli, la mostassa, el xarop i unes gotes de llimona fent una pasta amb la qual untarem el pollastró tot fent-li un massatge.
Posem la llimona partida dins el pollastró i li lliguem les potes.
El deixem al frigorífic mentre s'escalfa el forn a 180ºC.
Un cop el puguem enfornar el deixarem uns 40 minuts, segons el forn de cadascú, o fins que el veiem daurat.
Posem a coure floretes de bròquil al vapor, les que ens vinguin de gust.
Ofeguem els xampinyons en una paella amb oli, l'all esmicolat i empolvorats amb julivert ben tallat.
Hi afegim el bròquil, salpebrem i li donem un parell de remenades.
Servim el pollastró guarnit amb els xampinyons i el bròquil, una combinació que resulta excel·lent per a qualsevol altre plat.
Al blog hi tenim un altre pollastró fet amb mostassa però farcit de dàtils.
La mostassa li dóna un punt diferent als pollastrons.

Hasta que te conocí, per Juan Gabriel, per Maná o per Ana Gabriel.
La versió que més us agradi. Amb Mèxic al cor...

2 comentaris:

  1. Mira que ens agrada el pollastrò però no hi penso gairebé mai!
    Nostàlgia, fa part de la tardor amb tota la seva màgia!
    Si tens un minut passa't pel blog que ja saps que fem 7 anys i hem rganitzat un sorteig de melmelades!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Palmira,
      Et felicito pels 7 anys de blog i espero que en siguin uns quants més. Sí, ja he vist el sorteig de melmelades!
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina