Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 7 de novembre del 2016

Portem la tardor al plat {moniatos, figues i bolets}


Tardor. M'agrada tant. Potser perquè ve el temps d'estar més a casa i aprofitar per a fer tot allò que no podem a l'estiu. I què dir dels seus fruits: moniatos, magranes, caquis, codonys, bolets i tants altres que ens donen alegria a la cuina al mateix temps que serveixen per a proveir-nos les vitamines necessàries per a aguantar l'hivern. Jo no perdem corda i els incorporo a la nostra taula amb molt de gust.
Avui només us porto una combinació que posada al plat ens reflecteix la tardor d'una manera ben acolorida: uns moniatos al forn que perfumen la casa, uns bolets fets amb figues que us agradaran d'allò més (qui ha dit que només es poden preparar amb all i julivert?), i unes cuixes d'ànec confitades que tinc al rebost i que ens agraden força. Apa a fer tardor! Per a dues persones,

Necessitarem:
 - 2 moniatos
 - rovellons
 - figues
 - 2 cuixes d'ànec confitades
 - paper d'alumini
 - oli d'oliva verge extra
 - sal i pebre

Farem:
Courem els moniatos, embolicats amb paper d'alumini, al forn i deixant-los a 220ºC una hora aproximada.
El temps dependrà de la seva mida i caldrà que els anem punxant de tant en tant fins a notar-los tous.
Quan estiguin cuits preparem la resta del plat en un tres i no res.
En una paella amb oli d'oliva fregim els rovellons i les figues alhora.
Salpebrem.
Escalfem les cuixes d'ànec en una paella amb el seu propi greix i la desossem.
Preparem el plat al gust.
Una exquisidesa ben simple.


2 comentaris:

  1. MMmmm....quina combinació! Molt original! Quin goig!
    Petonets, Nani!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Olga,
      Sí, resulta molt bona. Vaja, a mi m'agrada i això que no sóc de fer masses invents.
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina