Tardor. M'agrada tant. Potser perquè ve el temps d'estar més a casa i aprofitar per a fer tot allò que no podem a l'estiu. I què dir dels seus fruits: moniatos, magranes, caquis, codonys, bolets i tants altres que ens donen alegria a la cuina al mateix temps que serveixen per a proveir-nos les vitamines necessàries per a aguantar l'hivern. Jo no perdem corda i els incorporo a la nostra taula amb molt de gust.
Avui només us porto una combinació que posada al plat ens reflecteix la tardor d'una manera ben acolorida: uns moniatos al forn que perfumen la casa, uns bolets fets amb figues que us agradaran d'allò més (qui ha dit que només es poden preparar amb all i julivert?), i unes cuixes d'ànec confitades que tinc al rebost i que ens agraden força. Apa a fer tardor! Per a dues persones,
Necessitarem:
- 2 moniatos
- rovellons
- figues
- 2 cuixes d'ànec confitades
- paper d'alumini
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre
Farem:
Courem els moniatos, embolicats amb paper d'alumini, al forn i deixant-los a 220ºC una hora aproximada.
El temps dependrà de la seva mida i caldrà que els anem punxant de tant en tant fins a notar-los tous.
Quan estiguin cuits preparem la resta del plat en un tres i no res.
En una paella amb oli d'oliva fregim els rovellons i les figues alhora.
Salpebrem.
Escalfem les cuixes d'ànec en una paella amb el seu propi greix i la desossem.
Preparem el plat al gust.
Una exquisidesa ben simple.
Alabama Song (Whisky Bar), The Doors.
MMmmm....quina combinació! Molt original! Quin goig!
ResponEliminaPetonets, Nani!
Olga
Hola Olga,
EliminaSí, resulta molt bona. Vaja, a mi m'agrada i això que no sóc de fer masses invents.
Una abraçada,
Nani