Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 13 de juny del 2017

Collint Semprevives, flors del camp {bombons líquids i galetes}


Sempreviva, ramell de Sant Ponç, Flor de Sant Joan. També coneguda com a mançanella (Helichrysum stoechas) és una mata que trobem tot passejant ara al camp i que té un bonic color groc. Si la tallem, la tindrem seca per temps, d'aquí que es conegui a més a més com a flor de tot l'any. És pròpia de la regió mediterrània i a mi m'agrada especialment per la seva olor que recorda el curri. Aprofitant el passeig he fet un parell de rams que donaran color a la taula per a acompanyar les llepolies que he preparat avui: uns bombons líquids i unes galetes.
De pas, aprofitant les últimes tardes de primavera, he sortit al jardí per a berenar tranquil·lament i mirar-me el llibre de Las casas bellas, de Cristina Macarena i Montse Marmol. Omplir l'ànima mentalment i físicament. Una tarda rodona de gaudi i sensacions per a l'esperit. M'acompanyeu? Per a quatre persones,

Bombons líquids.
 - 150 ml de nata líquida
 - 60 g de xocolata negra, la meva com sempre, de Xocolates Creo
 - 3 cullerades soperes de grans de cafè, també de Creo
 - 2 cullerades de licor d'arròs del Delta de l'Ebre

Els preparem fent una infusió dels grans de cafè a la nata, portant un cassó a foc lent durant uns tres minuts i deixant reposar, un cop apagat, uns 30 minuts.
Seguidament colem els grans i tornem a posar la nata a foc suau, hi incorporem la xocolata i anirem remenant fins que es desfaci cremosament.
Afegim el licor i repartim la barreja en copes que deixarem al frigorífic fins al moment de servir.

Galetes.
 - 75 g de sucre
 - 150 g de mantega a temperatura ambient
 - 1 ou
 - 150 g de farina de força
 - 2 cullerades de llet
 - 2 cullerades de cafè
 - 1 cullerada de licor d'arròs o d'alguna essència que us agradi més

Engeguem el forn a 180º C.
En un bol gran batem la mantega i el sucre fins que quedi cremós.
Seguidament incorporem l'ou i l'essència triada, tot remenant suaument.
Afegim la farina passada pel sedàs, el cafè i la llet.
Posem la massa obtinguda en motlles.
Jo he fet servir uns rodons de galetes de 8 cm i me n'han sortit sis.
Enfornem durant uns 20/25 minuts, fins que veiem que s'han daurat i que punxant, amb molta cura que no es trenquin, surten bé.
Sortiu al camp, que ara està preciós!

More to Luv, Minnutes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada