Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 19 d’abril del 2021

Crema de fonoll i musclos de Sant Carles de la Ràpita


Que consumir productes de proximitat és quasi quasi una obligació, no en tinc cap dubte. Resulta un acte d'amor per a tots els productors que ens envolten i que fan que no ens faltin els aliments més necessaris per al nostre dia a dia. Avui una crema de fonoll amb cloïsses i musclos de Sant Carles de la Ràpita.

Poca cosa a dir sobre el gran valor nutricional d'aquests mol·luscs i que fan part de la nostra dieta mediterrània. Així que avui no cal explicar gaire cosa més (he d'anar a preparar el dinar i se'm fa tard). Un altre dia explicarem més. Sí us puc recordar els 'tigres de mar i muntanya', amb musclos de Musclarium, que vaig compartir aviat farà quatre anys. Com passa el temps...

Va, que farem un àpat saludable amb productes d'aquí.
 

Ingredients per a coure els musclos,

1/4 litre de vi blanc ● 1 all ● uns trossets del bulb de fonoll ● 1 kg de musclos ● oli d'oliva verge extra ● 1/4 part d'una ceba

En una cassola amb dues cullerades soperes d'oli d'oliva hi posem la ceba trossejada, l'all esmicolat i uns trossets del bulb de fonoll ● Deixem que es transparentin, a foc amorós, durant uns cinc minuts ● Seguidament hi aboquem els musclos i el vi ● Cal que es cogui fins que els musclos s'obrin, amb la cassola tapada ● Un cop cuits, colem els musclos en un bol i reservem el caldo ● Traiem els musclos de les closques i reservem-los.

Ingredients per a fer la crema,

1/2 bulb de fonoll tallat a juliana ● la resta de la ceba tallada a juliana ● 200 g de crema fresca ● el caldo dels musclos ● la meitat de la carn dels musclos ● 1 culleradeta (cafè) de curri ● 1 culleradeta (cafè) de cúrcuma ● sal ● oli d'oliva verge extra

A la mateixa cassola que hem cuit els musclos hi posem oli d'oliva verge extra on courem el fonoll i la ceba fins que estiguin transparents, tot remenant de tant en tant ● Quan estiguin al punt ho perfumem amb el curri i la cúrcuma ● Aboquem el caldo dels musclos i els musclos ● Remenem i deixem coure uns 20 minuts a foc amorós ● Afegim la crema i acabem de coure durant cinc minuts més ● Ho passem per la Thermomix o afinem amb la batedora, fins que sigui una crema fina.

Guarniment, 

Els musclos que hem reservat, unes cloïsses obertes al vapor i unes llesquetes de pa fregit. Ho rematem amb unes gotes d'oli d'oliva picant.


When you wish upon a star, Leon Redbone

          ...When you wish upon a star, Makes no difference who you are, Anything your heart desires, Well come to you...


4 comentaris:

  1. Tant sencill, i tant exquisit el plat. Gràcies..

    ResponElimina
  2. És una clam chowder soup a la catalana, m'encanta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, una clam chowder feta diferent. Amb musclos i cloïsses de Sant Carles de la Ràpita.
      😉

      Elimina