L'estiu encara no ha marxat, però les nits ja seran menys caloroses i una crema ens vindrà de gust. Bé, a mi em venen de gust tot l'any. Soc sopera de mena i aprofito que al rebost tinc quatre carabasses petites, que són de la collita d'enguany que no ha anat bé, i abans que es quedin seques les prepararé amb una crema que ja ha sortit altres vegades al blog.
Ja fa temps que volia crear l'etiqueta de 'receptes exprés' per aquelles que no necessiten gaires ingredients i estan fetes en un tres i no res. Aquesta d'avui és de plena temporada i l'encetarà. La carabassa també té la seva pròpia (un ingredient que m'agrada posar en moltes preparacions) etiqueta i aquí en podeu trobar unes quantes.
Les 'receptes exprés' seran receptes sense floritures i que us facin entrar ganes d'entrar a la cuina i fer-les. Aniran sortint de tant en tant. Va la primera.
Ingredients per a dues racions,
- 400 g de carabassa neta de pell i llavors
- 1 patata +/- 100 g
- 1 ceba +/- 100 g
- 1/2 litre d'aigua o caldo de verdures
- 150 ml de llet
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre
- 1/2 culleradeta de cafè de cúrcuma en pols
- dues llesques de pa torrat
- formatge roquefort
En una cassola al foc hi posem quatre cullerades soperes d'oli i la carabassa tallada a daus, la ceba i la patata en grans trossos. Deixem coure uns minuts perquè es daurin. Seguidament, afegim l'aigua i que es cogui tot fins que estiguin toves (ho comprovem amb la punta d'un ganivet). Més o menys uns vint minuts. Ara ja podem posar la llet i esperem que bulli i deixem coure cinc minuts. Posem a punt de sal, pebre i cúrcuma i tot cap al robot processador deixant la crema ben fina. Servim amb una llesca de pa torrat amb formatge roquefort.
Una crema per a nits que necessitem escalfar l'ànima i el cos. Benvinguda tardor.
Per te, Paolo Conte
... Vorrei cantare poi ballare
Davanti a te, per te
Per farti ridere e giocare
Davanti a me
Per te, per te, per te...
😋😋😍
ResponElimina