Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dissabte, 21 de setembre del 2024

Crema de carabassa amb torrada de roquefort



L'estiu encara no ha marxat, però les nits ja seran menys caloroses i una crema ens vindrà de gust. Bé, a mi em venen de gust tot l'any. Soc sopera de mena i aprofito que al rebost tinc quatre carabasses petites, que són de la collita d'enguany que no ha anat bé, i abans que es quedin seques les prepararé amb una crema que ja ha sortit altres vegades al blog.

Ja fa temps que volia crear l'etiqueta de 'receptes exprés' per aquelles que no necessiten gaires ingredients i estan fetes en un tres i no res. Aquesta d'avui és de plena temporada i l'encetarà. La carabassa també té la seva pròpia (un ingredient que m'agrada posar en moltes preparacions) etiqueta i aquí en podeu trobar unes quantes.

Les 'receptes exprés' seran receptes sense floritures i que us facin entrar ganes d'entrar a la cuina i fer-les. Aniran sortint de tant en tant. Va la primera.

Ingredients per a dues racions,
 - 400 g de carabassa neta de pell i llavors
 - 1 patata +/- 100 g
 - 1 ceba +/- 100 g
 - 1/2 litre d'aigua o caldo de verdures
 - 150 ml de llet 
 - oli d'oliva verge extra
 - sal i pebre
 - 1/2 culleradeta de cafè de cúrcuma en pols
 - dues llesques de pa torrat
 - formatge roquefort

En una cassola al foc hi posem quatre cullerades soperes d'oli i la carabassa tallada a daus, la ceba i la patata en grans trossos. Deixem coure uns minuts perquè es daurin. Seguidament, afegim l'aigua i que es cogui tot fins que estiguin toves (ho comprovem amb la punta d'un ganivet). Més o menys uns vint minuts. Ara ja podem posar la llet i esperem que bulli i deixem coure cinc minuts. Posem a punt de sal, pebre i cúrcuma i tot cap al robot processador deixant la crema ben fina. Servim amb una llesca de pa torrat amb formatge roquefort.

Una crema per a nits que necessitem escalfar l'ànima i el cos. Benvinguda tardor.

Per te, Paolo Conte
         ... Vorrei cantare poi ballare
                 Davanti a te, per te
                     Per farti ridere e giocare
                         Davanti a me
                              Per te, per te, per te...


1 comentari: