Dies enrere el programa Quins fogons! de Ràdio Castellar, que fan la Marina i la Clara, va organitzar amb el repte Enfogona't una crida per a fer receptes dedicades al blat. No vaig arribar a temps però avui faig el meu petit homenatge, perquè val la pena pensar en aquest ingredient que fa la farina del principal aliment de tot el món: el pa.
A la cuina violeta hem preparat uns canapès fets amb pa de pagès i una pasta de xampinyons que resulta molt fàcil i gustosa. Perquè surtin 12 canapès
A la cuina violeta hem preparat uns canapès fets amb pa de pagès i una pasta de xampinyons que resulta molt fàcil i gustosa. Perquè surtin 12 canapès
Necessitarem:
- 150 g de xampinyons
- 30 g de mantega
- 1 llimona petita
- 1 cullerada sopera de mantega
- 1 cullerada sopera de parmesà rallat
- sal i pebre
- 4 llesques de pa de pagès
Farem:
Netegem els xampinyons i els coem en una paella amb mantega i el suc de la llimona.
Passats uns 10 minuts els traiem i els triturem amb la batedora, en trossos no massa petits, fent una pasta.
Salpebrem i afegim la cullerada de mantega i de parmesà, ben barrejat.
Amb un motlle de bolet tallarem els canapès i afegirem la pasta en el motlle, perquè quedin ben contornejats.
Servim com aperitiu.
Mentre els preparàvem ha vingut el barrufet cuiner i ens ha dit que saludéssim a la Judit de Cal Bolet, perquè segur que podrà fer alguna cosa amb aquests bolets.
Podríem escoltar de fons Mazoni amb Ei, que surt el sol, aquest sol que daura els preciosos camps de blat...
I recordant amb un tros d'un poema de Salvador Espriu dedicat a Salvat-Papasseit:
...
Ara digueu: "La ginesta floreix,
arreu als camps hi ha vermell de roselles.
Amb nova falç comencem a segar
el blat madur i, amb ell, les males herbes."
...
Mai he probat aixo, pero té bona pinta
ResponEliminapetons
Te una pinta genial el boletet!!! Quin aperitiu tan xulu!!!!
ResponEliminaM'agrada molt la foto del blat, és genial!
ResponEliminaI aquests canapés molt originals, hauré de tastar aquest paté vegetal :o)
Molts petonets,
Palmira
Què graciosos i què bona deu estar la pasta de xampinyons. I molt versatil, oi?
ResponEliminaMarta
Tienen que ser una delicia tus canapés y los has presentado tan bien que resultan irresistibles!!!
ResponEliminaes estupendo el relleno pero... ¡¡¡esa formita de honguito!!! ¡¡¡es genial!!! ¡¡¡y el pituuuuuuuuuuufo!!! cuando era chica había un mito dando vueltas, decían que si tenías algo de los pitufos te podía pasar algo malo porque eran malignos, una historía decía que un muñequito le clavó alfileres a un niño mientras dormía, jajajajaja
ResponEliminaohh que bonic que t'ha quedat i el gust segur que extraordinari! Bona idea! Petons
ResponEliminaQue coquetons que queden talladets així... i segur que boníssims!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Madre mía que original, y claro eso si utilizas cualquier corta pasta te queda con las formas más chulas que podamos imaginar, de verdad, me ha encantado la idea.
ResponEliminaGracias preciosa. Un besote.
Nani, quins bolets mes bons!!! M'encanta la idea de tallar el pa amb formes!. Aquesta me l'apunto. Petonets!
ResponEliminaQuins canapés més originals amb forma de xampinyó!!! I segur que boníssims
ResponEliminafeliç cap de setmana **
Quina presentació i quines fotos més xules. Et convida totalment a desitjar aquest paté!
ResponEliminaPetons guapa!
Bona recepta, me l'apunto. Per a mi que m'agrada lligar el menjar amb el curs de l'any és una bona recepta per celebrar la tardor, com ara per al dia de la Castanyada, perfectes!
ResponEliminaUna molt original presentació d´uns canapes... queda mooooolt xulo. Petons,
ResponEliminaM'encanta la idea de fer els canapès en forma de xampnyons, així abans de menjar ja saps de què són , je je je...
ResponEliminaQuè original! Queda més que apuntadíssim! Bon cap de setmana
ResponEliminamolt originals, aqusts canapès amb forma de bolet, amb un paté deliciós. m'ha agradat molt la foto dels canapès, amb aquests colors tan tardorals, que de fet és l'època dels bolets per excel·lència.
ResponEliminaSí, és una ambient tardoral, però ho he agafat tot de sota l'alzina tal com està ara. De totes maneres el protagonista és el blat juntament amb el pa.
EliminaUna abraçada,
Nani
Els canapès han de ser deliciosos, però la presentació és molt original. M'encanten.
ResponEliminaPetons
jajaja, quina monada Nani!!! no fa falta que et digui que a Can Bolet ens encanta, veritat????? quina monada de presentació!!! m'apunto la idea perquè és xulíssima!!! dona-li records al barrufet cuiner de part nostra!! jijiji. petonets
ResponEliminaMolt originals!! i a part deuen estar boníssims, a mi els xampinyons m'encanten.
ResponEliminaSusanna.