Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 11 d’abril del 2014

I un rave! {verd al plat}


Arriba el bon temps, volem estar bé, viure a l'aire lliure i haurem de mimar la pell. Ens cuidarem i menjarem de manera òptima per a aconseguir-ho. La nostra pell no es protegeix només amb cremes. Que no ens faltin a casa les verdures, els fruits secs, la fruita i tot allò que pugui caure en una amanida i que també serà una bona manera de mantenir-la a to. La d'avui no és cap recepta. És un toc d'atenció perquè intentem proveir-nos de productes frescos anant al mercat i mirant què ens ve de gust.
Tenim els raves que donen un toc de color al plat i intentarem posar-ho  bonic perquè ens entri pels ulls. A la que he preparat hi he posat:

 - raves
 - alvocat
 - algues marines
 - ceba tendra
 - tàperes
 - escarola
 - pipes de gira-sol
 - oli d'oliva de la D.O. Siurana
 - vinagre
 - mostassa

Rentem les verdures i les escorrem.
Les posem al plat de manera endreçada i bonica.
Fem una vinagreta amb un bon oli d'oliva, un bon vinagre, una cullerada de mostassa i l'aboquem sobre les verdures.
Ara us toca a vosaltres posar-hi imaginació i fer-la al vostre gust, però feu-la.
I qui ens digui que no ens cuidem els respondrem: i un rave!

I no em canso mai d'escoltar Willie Nelson: Let's face the music and dance.

8 comentaris:

  1. i tant que volem cuidar-nos cara el bon temps i amanidetes com aquesta sempre van bé!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. una amanida molt refrescant, Nani! M'encanten, els raves. Quan era petita, la meva iaia sempre me'n tenia guardat un plat amanit amb oli i sal, perquè sabia que els devorava, he he he. Petons!

    ResponElimina
  3. Me agradan molt els teus consells. Molta sapiencia!!! Saps? Quan veig ravas, pensó amb la meva mare que li agradaban amb bojería i a casa siempre ni habíen. Els pelaba de manera que semblaban una flor. Me has fet recordarla, gracies!!!!!
    Molts petons

    ResponElimina
  4. Así te mantienes tu de hermosa¡¡¡¡ La receta de hoy me gusta, si pero lo que mas las fotos y esa caja y ese plato. La caja ya se de donde la has sacado, pero y el plato? Bss y buen finde que seguro que allí disfrutais de un tiempo de lujo.

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  5. A mi el gust dels raves no m'encanta, però com dius tu, són taaaaaan estètics i donen un toc tan original a les amanides....que val la pena posar-lo (encara que després, a voltes, l'aparti una miqueta!). Fantàstica amanida! Una abraçada!

    ResponElimina
  6. Gràcies pels consells, la veritat és que tenim ganes de cuidar-nos i ara més que mai. També és cert que la vida que portem a vegades fa que no mengem del tot correcte...i això no pot ser! A menjar raves! Petons i bona Pasqua!

    ResponElimina
  7. I tant que si! I amb els productes de primavera encara ve més de gust menjar cru! La foto del plat fa venir ganes de menjar-se'l!
    Marta

    ResponElimina
  8. A mi m'encanten els raves però no agraden a ningú més, és una llàstima. ara l'alvocat ens agrada a tots!
    Petonets.

    ResponElimina