Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 30 d’abril del 2014

Pastís de xocolata per a Cósima {d'aniversari}


I així anem fent el blog. I fem amistat amb persones que, encara que estiguin ben lluny, comparteixen les mateixes aficions que nosaltres. I ens arribem a conèixer com si fossin amics de tota la vida, perquè hi ha el blog per davant de les bambolines i per darrere d'elles tenim correus, trucades, trobades.

I amb l'Elena/Cósima, Cósima/Elena del blog de Las cosas de Cósima ens coneixem des d'un principi de tenir els nostres blogs per diversos motius i coincidències. I avui és un dia especial: és l'aniversari de l'Elena/Cósima. I nosaltres la felicitem i li fem un pastís de xocolata per a celebrar-ho amb ella.
Un bon dia l'Elena/Cósima va fer una juguesca amb el Rudolph, un dels rens del Pare Noel, i ens hi vam apuntar uns quants blogs a jugar. Ens havíem de fer una fotografia amb el Rudi (com li diem a casa) i em va fer molta gràcia perquè és un personatge present a casa tot l'any. El tinc al rebedor perquè quan entren els néts li toquen el nas.
En un principi havia de fer unes galetes amb forma de ren, però una distracció amb el temps de forn va fer que quedessin més morenetes del normal. Com que era qüestió d'aprofitar-les vàrem fer un pastís tot emprant una cobertura de xocolata que teníem al frigorífic. 

Necessitarem:
galetes
 - 250 g mantega en pomada
 - 250 g farina
 - 75 g d'ametlla en pols
 - 150 g sucre
 - 2 cullerades soperes de Chartreuse
 - 1 rovell d'ou
 - 1 xic de sal
 - 70 g de papaia deshidratada
 - 70 g d'àloe deshidratat
 - 100 g mantega líquida
cobertura de xocolata
 - nata líquida
 - xocolata negra Creo
 - 2 sobrets de gelatina neutra

Farem:
Barregem la mantega, el sucre, l'ametlla en pols, el rovell d'ou i el licor dins un bol.
Anem afegint la farina tot remenant amb una cullera de fusta.
Incorporem els fruits deshidratats i un xic de sal.
Posem la pasta sobre film transparent i fem un rotlle si les volem rodones.
Les deixem un parell d'hores al frigorífic.
Si les volem amb altres formes, les tallem degudament i també les deixem en una safata al frigorífic.
Escalfem el forn a 180º i les hi posem una mica separades sobre un paper vegetal entre 10 i 12 minuts o fins que les veiem una mica daurades, procurant que no us passi el mateix que a mi.
Les traiem i deixem refredar a la mateixa safata i després sobre una reixa.
Com que han quedat una mica morenes les he esmicolat i he barrejat amb mantega líquida.
Amb aquesta massa he folrat un motlle i l'he posat 1/2 hora al frigorífic.
He fet una cobertura amb la xocolata negra, la nata i la gelatina.
L'he abocat al motlle i altre cop cap al frigorífic un parell d'hores.
Un pastís crocant genial!

L'Elena se sent una mica Bridget Jones perquè diu que li passen coses com a ella. Nosaltres li posem Love de la banda sonora de la pel·lícula, cantada per Rosey.
Esta vez Rudolph sale en la foto para rodearte con un fuerte abrazo.
Muchísimas felicidades Elena!

11 comentaris:

  1. huuu...quin pastís mès bò!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! quina pinta tan luxuriosa!!!! M'encanta!!!!
    i les fotos preciosas!! com sempre!... preciosa felicitació!

    ResponElimina
  2. Quina delícia de pastís, Nani!! es desfà amb la vista!! ha ha ha. Segur que en vau gaudir molt, i la Cósima també, des de la distància! Petons!

    ResponElimina
  3. Nani, t'envio un mail amb totes les dates de celebracions meves... jo també en vuuuuuuull!!!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Tremendamente irresistible. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  5. Qué maravillosos detalle (¡y deliciosos!) para una persona tan especial como Elena. Las cosas de Cosima es un mundo mágico y encantador, uno siente que abre la puerta de la fantasía y la sorpresa cada vez que se llega a ese rincón de la blogósfera. Merecido homenaje, Nani.

    ResponElimina
  6. Ejem ... Tengo un nudo en la garganta. Nani, qué regalo tan bonito me has hecho. Ya solamente con la foto de Rudy hubiera estado genial. Pero encima tú sacas este maravilloso pastel de chocolate cuando las galletitas se pasan de tomar el sol. ¡Eres única! ¡Vaya detallazo!
    Y ese puntito de papaya y el crujiente que comentas me está pareciendo de lo mejor. ¡Qué pena no estar más cerca! Muchísimas gracias.

    ResponElimina
  7. Nani, quin detall mes maco!!! Es veritat que els blogs fan aixo, que poc a poc tinguem amics darrere de les pantalles!. Petons

    ResponElimina
  8. Quin pastís tan bo aprofitant les galetes, Nani. El punt crocant de les galetes, el sabor de la mantega i la xocolata, el Chartreuse que no falti.... genial. Petons.

    ResponElimina
  9. Un món ben xulu això dels blogs, plens de bona gent que hi connectes en un no-res! Un pastís ben ocurrent i boníssim per la Cósima, tot un detall ben bonic!

    ResponElimina
  10. Què bo i quina entrada més bonica per la Cósima.
    Petons

    ResponElimina