Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 26 de gener del 2015

Petits luxes de diumenge {gofres de xocolata}


Un dels petits grans plaers dels diumenges és poder esmorzar tranquil·lament a casa mentre llegeixes la premsa. Vas a comprar-la i camí de casa fulleges per sobre què t'hi trobaràs. Vet aquí que en un dels suplements hi veus unes receptes de xocolata i no et pots reprimir d'arribar a casa i preparar quelcom amb ella, encara que saps que esmorzaràs una mica més tard. Usarem els motlles per a gofres Lékué que ens facilitaran la feina i farem servir farina de garrofa que ajudarà a donar-li un gust ben bo sense embafar. Unes violetes africanes comprades el dia abans ens alegraran la vista.
Per a vuit gofres,

Necessitarem:
 - 100 g de farina de garrofa
 - 50 g de farina
 - 25 g de xocolata en pols
 - 2 g de sal
 - 3 rovells d'ou
 - 250 g de formatge mascarpone
 - 100 ml de llet
 - 100 g de sucre morè
 - 85 g de mantega fosa
 - 2 cullerades (cafè) de llevat en pols
 - 3 clares d'ou
per acompanyar:
 - 2 cullerades soperes de melmelada al gust
 - 1 cullerada sopera d'aigua
 - nabius

Farem:
Posem el forn a escalfar a 220º.
Barregem les dues farines, la xocolata, la sal, els rovells, els formatge, la llet, la mantega, el sucre i el llevat amb l'ajut del robot de cuina, a velocitat moderada.
Seguidament hi afegim les clares muntades a punt de neu amb un xic de sal.
Treballem bé la barreja i la distribuïm als motlles.
Enfornem i deixem que es cogui durant 10'.
Traiem del forn i desemmotllem en una safata de forn folrada de paper vegetal.
Tornem a enfornar perquè es coguin per l'altre costat uns 5'.
Cadascú els pot acompanyar amb allò que més els agradi.
Nosaltres hem posat melmelada en una paella amb aigua fent un coulis lleuger per a coure els nabius durant un parell de minuts.
Emplatem i ja podem llegir el diari mentre ens els mengem.
Simply Red ens acompanya, Four your babies.
Es presenta un dia tranquil...

9 comentaris:

  1. Una manera genial de gaudir de la tranquil.litat dels diumenges al de matí, sense presses però amb ganes !
    Me l'emporto perque tenim tots els ingredients a punt a casa per un berenar de dimecres potser...
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
  2. Tens tota la raó, els diumenges són aquells dies que et pots prendre amb calma tot el que la resta de la setmana s'ha de fer corre cuita. Segur que el dia no va ser el mateix amb aquests gofres, que bons!!
    Petons

    ResponElimina
  3. Ten raó els motlles son perfectes jo els vaig fer servir per uns gofres salats, preo en queden pendents els teus amb xocolata. (Recepta que faré servir per el taller amb nen)
    Petons

    ResponElimina
  4. Oh quin bon esmorzar de diumenge!! D'on son els motlles?
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Anna,
      Els motlles són de Lékué. A dalt hi tens l'enllaç de com són.
      La veritat és que jan quedat molts bons i són fàcils de fer.
      La farina de garrofa hi ajuda.
      Nani

      Elimina
  5. Jo també pensava el mateix ahir, asseguda tranquil.lament davant unes torrades amb melmelada casolana. És el gran plaer dels diumenges al matí, quan sembla que tens tot el temps del món.... Quines gofres tan delicioses.... Petons.

    ResponElimina
  6. Nani......aquest esmorzar teu sí que és un gran plaer!! I fet per tu....encara més!!! Ets molt detallista......
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  7. Tu ho has dit Nani, un luxe especial de diumenges o dies festius!
    Quina bona pinta!
    Petons

    www.monicalopez.es

    ResponElimina
  8. Quin esmorzar! Ben bé de festa, per compartir amb tota la calma del món...
    Marta

    ResponElimina