Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 11 de maig del 2015

Cóc amb peres i la seva sopa {Fogons de Tàrraco}


A Tarragona estem en plena edició de Tarraco Viva (la dissetena) i no podíem deixar passar l'ocasió sense participar-hi a la nostra manera. Fa uns dies us vàrem parlar al nostre blog de fotografia Xips de Vida de l'exposició El llegat d'August. Ara cuinem a la nostra cuina violeta una recepta del llibre de la Coia Valls i en X.R.Trigo, Fogons de Tàrraco de Cossetània Edicions. Fa un any, tot prenent cafè, li vaig comentar a la Coia que volia fer el Cóc amb peres i la seva sopa i ella me la va dedicar.
Aquí la teniu i en veritat ha sortit molt bé, però ens vàrem acabar la sopa i només va quedar el tros de cóc amb una pera per a la fotografia...

Necessitarem:
 - 1/2 dotzena d'ous
 - 70 dl d'oli d'oliva verge extra
 - 150 g de mel
 - 120 g de farina
per la sopa:
 - mel
 - vi (blanc o negre)
 - 6 peres

Farem:
Un cóc tradicional amb els seus ingredients.
L'he fet amb el forn, preescalfat, a 160º en 30 minuts, caldrà que controleu al vostre forn si és el mateix temps.
Posteriorment pelem les peres i les tallem al gust.
Les posem a bullir amb mel i vi.
Quan estiguin al punt colem el suc.
Servim un tall quadrat de cóc i la pera a sobre.
El suc de la cocció el posarem per damunt fins a xopar bé el cóc i que vessi pels costats.

In Re Don Giovanni, Michael Nyman.

5 comentaris:

  1. Una recepta especial per a tu, per un resultat increïble, el coc es veu tan suau i esponjós i les peres cuites amb vi i mel m'encanten...
    Com us cuideu a Tarragona, espero que ben aviat la polyanna pugui conéixer aquesta ciutat i el seu gran legat!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  2. La presentació i la foto és fantàstica!
    Marta

    ResponElimina
  3. M'encanten les peres al vi. Però quina quantitat de mel poses per a la sopa?
    Gràcies i felicitats pel teu bloc!

    ResponElimina
  4. Com sempre, bo, bo, ets una artista. I felicitats per la part que et toca en el llibre de les melmelades. Petonets.

    ResponElimina
  5. M'han regalat 30k de pera williams i l'he fet. Ha quedat brutal, merci!

    ResponElimina