A Tarragona estem en plena edició de Tarraco Viva (la dissetena) i no podíem deixar passar l'ocasió sense participar-hi a la nostra manera. Fa uns dies us vàrem parlar al nostre blog de fotografia Xips de Vida de l'exposició El llegat d'August. Ara cuinem a la nostra cuina violeta una recepta del llibre de la Coia Valls i en X.R.Trigo, Fogons de Tàrraco de Cossetània Edicions. Fa un any, tot prenent cafè, li vaig comentar a la Coia que volia fer el Cóc amb peres i la seva sopa i ella me la va dedicar.
Aquí la teniu i en veritat ha sortit molt bé, però ens vàrem acabar la sopa i només va quedar el tros de cóc amb una pera per a la fotografia...
Aquí la teniu i en veritat ha sortit molt bé, però ens vàrem acabar la sopa i només va quedar el tros de cóc amb una pera per a la fotografia...
Necessitarem:
- 1/2 dotzena d'ous
- 70 dl d'oli d'oliva verge extra
- 150 g de mel
- 120 g de farina
per la sopa:
- mel
- vi (blanc o negre)
- 6 peres
Farem:
Un cóc tradicional amb els seus ingredients.
L'he fet amb el forn, preescalfat, a 160º en 30 minuts, caldrà que controleu al vostre forn si és el mateix temps.
Posteriorment pelem les peres i les tallem al gust.
Les posem a bullir amb mel i vi.
Quan estiguin al punt colem el suc.
Servim un tall quadrat de cóc i la pera a sobre.
El suc de la cocció el posarem per damunt fins a xopar bé el cóc i que vessi pels costats.
In Re Don Giovanni, Michael Nyman.
Una recepta especial per a tu, per un resultat increïble, el coc es veu tan suau i esponjós i les peres cuites amb vi i mel m'encanten...
ResponEliminaCom us cuideu a Tarragona, espero que ben aviat la polyanna pugui conéixer aquesta ciutat i el seu gran legat!
Una abraçada,
Palmira
La presentació i la foto és fantàstica!
ResponEliminaMarta
M'encanten les peres al vi. Però quina quantitat de mel poses per a la sopa?
ResponEliminaGràcies i felicitats pel teu bloc!
Com sempre, bo, bo, ets una artista. I felicitats per la part que et toca en el llibre de les melmelades. Petonets.
ResponEliminaM'han regalat 30k de pera williams i l'he fet. Ha quedat brutal, merci!
ResponElimina