Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 5 de maig del 2015

Magdalenes perfumades {per a prendre un te floral}


Quan em visita la meva amiga Mimí sempre em porta algun tipus de te diferent i jo he de preparar alguna cosa per a acompanyar-lo. Per aquest motiu, fa uns dies, vaig preparar unes magdalenes perfumades amb anís que van deixar a la cuina una flaire magnífica. Engegar el forn sempre és un plaer perquè segur que en sortirà alguna cosa bona. Ens hi posem?
Per a unes 30 mitjanetes,

Necessitarem:
 - 3 ous
 - 130 g de mantega en pomada 
 - 200 g de farina
 - 185 g de sucre
 - 65 g d'iogurt natural (1/2 iogurt)
 - 1 xic de sal
 - 1/2 sobre de llevat en pols
 - 1 tassa (cafè) d'anís o mitja si no les voleu tan perfumades
 - mantega per als motlles 

Farem:
Barregem els ingredients amorosament fins a obtenir una massa fina i homogènia.
Jo ho he fet amb la Thermomix durant un minut i mig a velocitat 3.
Ho posem en un bol gran, tapem amb un drap i que reposi una hora.
Passat el temps omplim els motlles untats amb mantega si són metàl·lics, no cal si són de silicona o de paper. 
Enfornem a 170º (l'haurem posat a escalfar prèviament) durant 15, 20, 25 o 30 minuts depenent dels motlles triats i del forn, només cal vigilar i veure que queden daurades i pugen.
Traiem i les deixem refredar.

Preparem un te, aquest és floral, per a acompanyar i parlem de la vida.
Mirar les flors del jardí ens dóna pau per a l'ànima.


2 comentaris:

  1. Parlar amb un ton té, amb una amiga del cor i gaudir d'aquestes magdalenetes ... un plaer de la vida que s'ha d'aprofitar plenament!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  2. Ah, la madeleine de Proust...
    Je note, bien sûr.
    Més petonets.
    (Ei! I a veure quan ens veiem?!)

    ResponElimina