Estiu. Poques ganes de fer gaires coses. Llegir, escoltar bona música, fer tertúlia amb els amics, anar a la platja o a la piscina, mirar el sostre amb el pensament en blanc, ... En això estem. Ganes de cuinar? Poques, però ens hem d'alimentar. De totes maneres aquesta època de l'any ens permet ser poc temps a la cuina. I avui us porto una quiche, que a part de ser deliciosa, està feta en un tres i no res i amb ingredients que podem tenir al frigorífic sempre a punt.
I a l'hora de triar un vi, un escumós sempre fa festa i ve de gust. Amb la calor d'un diumenge de juliol, trobar-te una ampolla fresqueta quan tornes d'un bany que t'ha deixat el cos a to, el vi et deixarà l'ànima tranquil·la i preparada per a una migdiada perfecta, que si no estàs de vacances, podràs encarar la setmana d'una altra manera. I amb tot això hem triat un rosat, cada cop m'agraden més els rosats, de la D.O. Penedès: L'Efecte Rosat Reserva 2013, una monovarietal de Pinot Noir, del Celler Albet i Noya. Aquest celler és pioner en vins de cultiu ecològic i s'ha inspirat en les papallones per a dur al mercat la seva imatge renovada. I a mi aquest fet m'agrada: les papallones són un indicatiu d'un espai lliure de pesticides. I nosaltres, aquí al nostre tros de terra, on intentem de totes totes no fer-ne ús, cada cop en veiem més i de tots els colors: precioses papallones que ens ronden allà on anem. Fins i tot, una libèl·lula s'ha posat a la màquina quan estava fent les fotografies però ha fugit mentre he anat a busca l'altra càmera per a immortalitzar-la. Viure al camp té aquestes coses. I al que anàvem: la fitxa tècnica del vi ens aconsella que és ideal per a maridar-lo amb aperitius, amanides, pizzes i pasta. I jo crec que la quiche d'avui ha fet el seu paper de manera rodona.
I a l'hora de triar un vi, un escumós sempre fa festa i ve de gust. Amb la calor d'un diumenge de juliol, trobar-te una ampolla fresqueta quan tornes d'un bany que t'ha deixat el cos a to, el vi et deixarà l'ànima tranquil·la i preparada per a una migdiada perfecta, que si no estàs de vacances, podràs encarar la setmana d'una altra manera. I amb tot això hem triat un rosat, cada cop m'agraden més els rosats, de la D.O. Penedès: L'Efecte Rosat Reserva 2013, una monovarietal de Pinot Noir, del Celler Albet i Noya. Aquest celler és pioner en vins de cultiu ecològic i s'ha inspirat en les papallones per a dur al mercat la seva imatge renovada. I a mi aquest fet m'agrada: les papallones són un indicatiu d'un espai lliure de pesticides. I nosaltres, aquí al nostre tros de terra, on intentem de totes totes no fer-ne ús, cada cop en veiem més i de tots els colors: precioses papallones que ens ronden allà on anem. Fins i tot, una libèl·lula s'ha posat a la màquina quan estava fent les fotografies però ha fugit mentre he anat a busca l'altra càmera per a immortalitzar-la. Viure al camp té aquestes coses. I al que anàvem: la fitxa tècnica del vi ens aconsella que és ideal per a maridar-lo amb aperitius, amanides, pizzes i pasta. I jo crec que la quiche d'avui ha fet el seu paper de manera rodona.
Ingredients per a un motlle de quadrat de 20 x 20,
- 1 paquet de pasta de full quadrat
- 200 ml de nata líquida especial cuina
- 3 ous
- formatge fresc Philadelphia de salmó, 150 g
- 1 paquet de salmó fumat 100 g
- paté de tòfona negra, opcional
- mantega i farina per a untar el motlle
Com la preparem,
Engeguem el forn a 200ºC i deixem que s'escalfi.
Untem el motlle amb mantega, l'enfarinem lleugerament i el folrem amb la pasta de full.
En un got de batedora hi posem els ous, la nata i el formatge fresc.
Batem fins que es torni una massa lleugerament líquida i l'aboquem sobre la pasta del motlle.
Afegim el salmó tallat a tires.
Adornem per sobre amb unes culleradetes del paté de tòfona.
Enfornem uns 30/40 minuts fins que la veiem daurada, que com sempre dependrà del forn que tingueu.
Servim acompanyada d'una amanida verda.
Un àpat que agradarà a tothom.
I si us agraden les quiches en trobareu més a l'índex de receptes, a la seva pròpia etiqueta.
Del vi ja no cal que diem res més.
Ah l'estiu, que bo el dolce far niente...
Enfornem uns 30/40 minuts fins que la veiem daurada, que com sempre dependrà del forn que tingueu.
Servim acompanyada d'una amanida verda.
Un àpat que agradarà a tothom.
I si us agraden les quiches en trobareu més a l'índex de receptes, a la seva pròpia etiqueta.
Del vi ja no cal que diem res més.
Ah l'estiu, que bo el dolce far niente...
Summertime, Billie Holyday
Això és viure l'estiu!
ResponEliminaPetons.
Fem el que podem, tranquilitat i bon viure.
EliminaAbraçada.
Precioses foto i article! Quina bona pinta la quiche! Ens ha entrat molta gana llegint-lo... ;)
ResponEliminaGràcies per la teva delicadessa i professionalitat!
Una forta abraçada des del Penedès!
Albet i Noya
Gràcies a vosaltres per cuidar el medi on teniu les vinyes i l'entorn.
EliminaFeu bona feina.
Nani
Bonita manera de disfrutar del verano. Todo perfecto.
ResponEliminaBesos
Blanca de JUEGO DE SABORES
Muchas gracias Ana.
EliminaA disfrutar lo que se pueda.
Nani
Sóc fan de les quische, i aquesta de salmó m'ha robat el cor juntament amb el vi, el tastarem aviat.
ResponEliminaPetons!
Mercè, contenta de que passis per aquí. El vi no et decebrà. I la quiche, bona.
Elimina