Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 31 de juliol del 2017

Quiche de salmó {i l'efecte papallona de l'estiu}


Estiu. Poques ganes de fer gaires coses. Llegir, escoltar bona música, fer tertúlia amb els amics, anar a la platja o a la piscina, mirar el sostre amb el pensament en blanc, ... En això estem. Ganes de cuinar? Poques, però ens hem d'alimentar. De totes maneres aquesta època de l'any ens permet ser poc temps a la cuina. I avui us porto una quiche, que a part de ser deliciosa, està feta en un tres i no res i amb ingredients que podem tenir al frigorífic sempre a punt.
I a l'hora de triar un vi, un escumós sempre fa festa i ve de gust. Amb la calor d'un diumenge de juliol, trobar-te una ampolla fresqueta quan tornes d'un bany que t'ha deixat el cos a to, el vi et deixarà l'ànima tranquil·la i preparada per a una migdiada perfecta, que si no estàs de vacances, podràs encarar la setmana d'una altra manera. I amb tot això hem triat un rosat, cada cop m'agraden més els rosats, de la D.O. Penedès: L'Efecte Rosat Reserva 2013, una monovarietal de Pinot Noir, del Celler Albet i Noya. Aquest celler és pioner en vins de cultiu ecològic i s'ha inspirat en les papallones per a dur al mercat la seva imatge renovada. I a mi aquest fet m'agrada: les papallones són un indicatiu d'un espai lliure de pesticides. I nosaltres, aquí al nostre tros de terra, on intentem de totes totes no fer-ne ús, cada cop en veiem més i de tots els colors: precioses papallones que ens ronden allà on anem. Fins i tot, una libèl·lula s'ha posat a la màquina quan estava fent les fotografies però ha fugit mentre he anat a busca l'altra càmera per a immortalitzar-la. Viure al camp té aquestes coses. I al que anàvem: la fitxa tècnica del vi ens aconsella que és ideal per a maridar-lo amb aperitius, amanides, pizzes i pasta. I jo crec que la quiche d'avui ha fet el seu paper de manera rodona. 

Ingredients per a un motlle de quadrat de 20 x 20,
 - 1 paquet de pasta de full quadrat
 - 200 ml de nata líquida especial cuina
 - 3 ous
 - formatge fresc Philadelphia de salmó, 150 g
 - 1 paquet de salmó fumat 100 g
 - paté de tòfona negra, opcional
 - mantega i farina per a untar el motlle

Com la preparem,
Engeguem el forn a 200ºC i deixem que s'escalfi. 
Untem el motlle amb mantega, l'enfarinem lleugerament i el folrem amb la pasta de full.
En un got de batedora hi posem els ous, la nata i el formatge fresc.
Batem fins que es torni una massa lleugerament líquida i l'aboquem sobre la pasta del motlle.
Afegim el salmó tallat a tires.
Adornem per sobre amb unes culleradetes del paté de tòfona.
Enfornem uns 30/40 minuts fins que la veiem daurada, que com sempre dependrà del forn que tingueu.
Servim acompanyada d'una amanida verda.
Un àpat que agradarà a tothom.
I si us agraden les quiches en trobareu més a l'índex de receptes, a la seva pròpia etiqueta.
Del vi ja no cal que diem res més.
Ah l'estiu, que bo el dolce far niente...

Summertime, Billie Holyday

8 comentaris:

  1. Precioses foto i article! Quina bona pinta la quiche! Ens ha entrat molta gana llegint-lo... ;)
    Gràcies per la teva delicadessa i professionalitat!
    Una forta abraçada des del Penedès!

    Albet i Noya

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a vosaltres per cuidar el medi on teniu les vinyes i l'entorn.
      Feu bona feina.
      Nani

      Elimina
  2. Bonita manera de disfrutar del verano. Todo perfecto.
    Besos
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  3. Sóc fan de les quische, i aquesta de salmó m'ha robat el cor juntament amb el vi, el tastarem aviat.

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mercè, contenta de que passis per aquí. El vi no et decebrà. I la quiche, bona.

      Elimina