Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 24 de juliol del 2017

Tomàquets fregits i ceba confitada {sucareu força pa}


A la meva amiga Maria no li agrada cuinar. I a més té una cuina ben petita on només cap ella. Decorada amb gust i amb molta llum, no hi té gaires coses perquè no li caben. I quan quedem per a prendre cafè es mira el blog perquè sap que li preguntaré alguna cosa sobre les últimes entrades que he escrit. Tot sovint em diu el mateix: a veure quan tindràs alguna recepta que jo pugui fer, perquè de no  tenir no té ni balança per a pesar els ingredients i ho fa tot a ull. Fa uns dies, en un dels programes que segueixo vaig veure que el xef Guy Martin, del restaurant Le Grand Véfour de París, cuinava un plat ben deliciós, que no necessitava massa preparació i això em va fer pensar en la Maria.
Estem en plena temporada de tomàquets i estan al seu punt. Els de l'hort els cullo al moment de cuinar i aquest factor de per si augmenta el sabor del plat. El xef Martin el va fer amb costella de porc perquè parlava d'uns determinats porcs i de cebes tendres d'una determinada zona francesa. A mi m'agrada com els francesos promocionen el territori tot fent documentals i explicant com recuperen races i llavors quasi perdudes en un determinat moment. Jo l'he preparat amb un tall de carn a la planxa. Us puc dir que ha quedat un plat fet en un tres i no res i amb un gust excel·lent. Apa, que ens hi posem.

Ingredients:
 - tomàquets madurs
 - cebes tendres
 - sal i pebre
 - oli d'oliva verge extra
 - vinagre
 - sucre

Preparació:
Tallem els tomàquets per la meitat, un per persona, i els amanim amb oli d'oliva, vinagre i salpebrem.
Deixem reposar durant mitja hora.
Després els fregim amb el suc de marinar-los.
Agafem una ceba per persona i la partim en quatre grills.
Els amorosim a foc lent en una paella amb oli d'oliva i sucre, fins que els veiem ben daurats.
Podem fer un tall de carn a la planxa, peix o bacallà, qualsevol cosa hi anirà bé.
Muntem el plat i hi aboquem per sobre l'oli resultant del fregit dels tomàquets.
Decorem el plat amb trossets de fulla de les cebes tallats en rodanxes.
Prepareu un bon pa perquè en sucareu força.
Au Maria, i ara què m'has de dir? 

Altres receptes amb tomàquets, per si voleu aprofitar la temporada: amanida de tomàquets amb romesco, chutney de tomàquet, clafotís de tomàquets cirerols, salsa de tomàquet, una sopa freda de tomàquets i fins i tot un sorbet... 

Eu e você sempre, Diogo Nogueira

2 comentaris:

  1. Sempre em deixen sense respiració les teves receptes i les teves fotografíes...
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Eva,
      Aquesta recepta no és res més que portar a la pràctica allò que veig cuinar. A mi m'agrada el xef Martin perquè acostuma a fer coses senzilles que resulten molt bones. Em fa feliç que t'agradin les meves fotos.
      Petonàs!

      Elimina