Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 9 de juliol del 2018

Cobbler de préssec, un pastís americà


A la meva filla Bibi no li agraden els dolços i per aquest motiu em va cridar l'atenció quan em va dir que a San Francisco, en una cafeteria, va menjar un pastís que li va agradar moltíssim i que l'havia de fer per a compartir-lo al blog. Era un cobbler i jo no sabia ni com posar-m'hi. Cercant per la xarxa vaig trobar unes quantes receptes i entre totes he fet una que he adaptat a la meva manera, aquí la teniu. De fet, vaig aprofitar que havia de venir una amiga a passar el dia i m'hi vaig atrevir. De pas, com que ella va portar un cava de Maria Rigol Ordi de Sant Sadurní d'Anoia, el vam acompanyar d'una copa i el berenar va resultar rodó. 
I així, el resultat m'ha agradat força. Com que encara tenia préssecs del dia que vaig anar al Penedès, a Sant Pau d'Ordal, al Mercat del Préssec, els vaig posar al pastís, tot i que he vist que es pot fer amb la fruita que més convingui i agradi. Que no us faci mandra engegar el forn, perquè els vostres us agrairan el resultat. Som-hi.

Ingredients per al motlle que he fet servir, una paella de ferro colat de 20 cm de diàmetre:
 - 1 kg de préssecs que un cop pelats i despinyolats quedaran en uns 650 g
 - 40 g mantega
 - 2 cullerades soperes de mel
 - 1 taronja ecològica, la meva del meu hort
 per a la massa,
 - 250 g de farina
 - 90 g de sucre de llustre
 - 1 sobre de sucre de vainilla
 - 1 cullerada (postres) de llevat Royal
 - 100 g de mantega freda
 - 100 g de nata líquida

Com preparar-lo:
Us he de dir que l'he deixat mig preparat al matí i així només ha calgut enfornar-lo a l'hora del berenar, però si us sembla, el podeu preparar tot d'una vegada.
Per a coure la fruita posem la mel i la mantega a la paella, que a mi m'ha servit de motlle, afegim els préssecs tallats a trossos, hi aboquem el suc de mitja taronja i la seva pell ratllada de manera molt fina.
Deixem coure a foc amorós durant una mitja hora i reservem.
Seguidament preparem la massa que el cobrirà posant la farina en un bol gran junt amb el sucre, el sucre de vainilla, el llevat i la mantega freda tallada a daus. 
Treballem amb els dits barrejant a fi que quedi amb textura de sorra.
Finalment hi aboquem la nata i continuem treballant.
Fem unes boles que aplanarem i passarem per una mica de farina.
Cobrim el motlle amb aquestes boles i cap al forn que haurem preescalfat a 180ºC, durant uns 35 minuts o fins que el veiem daurat.
Un cobbler molt bo per a passar una tarda d'estiu.
Per cert, un any més amb un pomet de Semprevives al cistell.

Despertar, Sommeliers
...Ens van ensenyar 
      que convé callar
        Però ens hem cansat 
          i ara hem despertat...

5 comentaris:

  1. què puc dir? harmonia i bellesa. gràcies

    ResponElimina
  2. Quin berenar més bo! i amb aquest cava encara més!!!
    Aquesta nova model també la conec;)

    ResponElimina