Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 21 de desembre del 2021

Avellanetes, bombonets de tres textures



Podria ser ben bé una màquina del temps que ens portaria directament a la fàbrica de xocolata d'en Charlie i que en Roald Dahl des d'un raconet prengués nota per a una nova novel·la, quasi seixanta anys després. D'entrada sembla un orgue a punt de sonar, en canvi, el soroll que fa ho desmenteix i continua funcionant incansablement des de 1932, any que va ser creada pel reusenc Salvador Baldric. Estic parlant de 'La trencadora' d'avellanes.

'La trencadora' la podem trobar en un poble petit de l'Alt Camp, el Rourell, un dels que veig des del turonet de casa a la llunyania. I és que el tinc a cinc quilòmetres. Així que hi vaig anar amb unes amigues de Barcelona a comprar avellanes i sobretot la crema de cacau i avellanes que fan, i que aquest any ho està petant gràcies a una persona que a Twitter va dir que era la millor crema de cacau i avellanes que havia tastat mai. Ha funcionat el boca a boca i us puc dir que és veritat, que no hi ha punt de comparació amb les altres. I què dir del fet que estigui etiquetada en català i on hi ha un dibuix de la Pilarin Bayés? Doncs que l'hem de promocionar, perquè així podran dir que adoctrinem el paladar donant la millor crema del món a grans i petits.

De seguida vaig veure que podria fer uns bombonets i la inspiració em va venir per la recepta dels 'cajuzinhos' brasilers, al blog des del novembre de 2011, una de les primeres. He substituït la llet condensada per la crema d'avellanes i així tenim unes boletes amb avellanes en tres textures: la crema, l'avellana triturada i una de sencera per a guarnir. Seran ideals per a aquests dies per a l'hora del cafè. Ens hi posem,

Ingredients,
 - 300 g d'avellanes torrades
 - 150 g de crema de cacau i avellanes La trencadora
 - avellanes torrades i senceres per a guarnir
 - cacau, avellanes triturades o altres tips per a guarnir (si es vol)

Triturem les avellanes torrades fins a deixar una pasta tova i ben fina. Barregem amb la crema de cacau i deixem reposar al frigorífic d'un dia per l'altre. Donem forma de petites boletes i guarnim amb una avellana. Si volem, podem posar d'altres  guarniments. Amb aquestes quantitats en podran sortir uns 75, depenent de la mida que li donem.

De tornada a casa la Natza portava música brasilera al cotxe (el nostre punt en comú, entre d'altres).

Caminho, Tainà  
      ...Hoje o que eu sou
              cabe na palma
                     que nem a alma quer corar
                            O peito rasga um bate prato
                                   um desalento que não dá
                                          eu vim prá ver se o mundo é grande
                                                e me enganei...
                                                

4 comentaris:

  1. q bonic i q dolç, el post. i quines amigues més top que tens :)

    ResponElimina
  2. M'encanta!!! Quin gran descobriment pels que som moooolt xocolater@s, gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'agrada compartir els descobriments, i aquest va molt bé.
      Un feliç i millor 2022, Neus i família.
      Nani

      Elimina