Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 11 d’agost del 2023

Suflé de pollastre a l'ast



Venen dies de festa i segurament voldreu anar a la platja. Encara som en plena canícula i anirà bé refrescar-nos. Hi ha un indret al Tarragonès que a mi m'agrada força i que sempre recomano. Procuro anar-hi un parell de vegades a l'estiu. Un lloc amb encant i on resulta un plaer passejar per carrers amb cases ben antigues. I després anar a menjar pollastre a l'ast dels bons a la Granja Sant Francesc d'Altafulla.

Fa anys que hi anem i és tradició a l'estiu. L'últim dia a part de dinar-hi vaig prendre mig pollastre perquè tenia ganes de fer una recepta de la vella llibreta de la meva mare: un suflé de pollastre. A ella li agradava retallar receptes de les revistes del Brasil i la llibreta n'és plena. Així que un cop a casa m'hi vaig posar i aquí teniu 'um soufflé de frango' que queda molt bo. De fet, vaig recordar la recepta tot veient l'article de la Paloma Arenós, Pollastre a l'ast, Història i aprofitament d'un menjar festiu, al número 271 de la revista Cuina i com diu, és un culte que no passa mai de moda i la revista porta unes quantes maneres d'aprofitar aquell pit que sempre sobra. I és que a casa resulta un àpat de molts diumenges, quan la cuina normalment descansa. El comprem a Tarragona en un lloc que el fan molt bo, si és que no anem a buscar-lo a Altafulla. Au va, aprofitem el mig que vaig comprar. Aquí teniu altres suflés publicats al blog.

Ingredients,
 - 1/2 pollastre a l'ast
 - 1/2 tassa de pa ratllat
 - 3 ous
 - 1/2 litre de llet
 - 1 cullerada (sopa) de mantega
 - 1 cullerada (sopa) de parmesà ratllat
 - 1 cullerada (sopa) de farina
 - sal i pebre
 - salmó fumat (opcional)
 - mantega per untar el motlle
 
Traiem la pell i els ossos del pollastre i el trinxem. Jo l'he passat per la màquina de trinxar manual. En una paella hi posem la mantega i un cop s'hagi fos afegim la farina tot remenant. Afegim el pa ratllat i deixem que s'integri i afegim la llet, remenem i que quedi una textura de beixamel. Fora del foc hi posem el pollastre, el formatge, els rovells dels ous i salpebrem. Com que tenia un tall de salmó fumat que havia sobrat del sopar, el vaig esmicolar i afegir. Ara ho barregem amb les clares muntades a punt de neu. Ho posem al motlle ben untat amb mantega i enfornem a 180℃, amb el forn preescalfat, durant uns 25/30 minuts. Serviu com a entrant o acompanyat d'una amanida de tomàquets. I per beure un cava que és la beguda que m'agrada acompanyar el pollastre a l'ast.

Si teniu ocasió, aprofiteu per passejar per Altafulla. Us agradarà.


C'est magnifique, Gypsy Swing Revue



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada