Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 25 de setembre del 2023

Galetes de mató, cheddar, nous i avellanes

    


La pluja de dies enrere ha deixat el bosc ben flairós de terra mullada. Les bignònies, el gessamí i el llentiscle han acudit a la seva cita anual de tardor tot perfumant el jardí. Encara fa calor, però ja no és tan xafogós com el de l'estiu. Ve de gust ser a l'aire lliure.

Preparar un aperitiu mentre gaudim de bona companyia. I per això me'n vaig a la cuina a fer unes galetes de formatge que són igual de bones acabades de sortir del forn com fredes.

Ingredients per a 12 de grandetes o 24 de més petites,
 - 100 g de mató
 - 75 g de mantega tova
 - 1/2 cullerada de sal
 - 1 ou batut
 - 50 g d'avellanes 
 - 50 g de nous
 - 75 g de formatge Cheddar ratllat
 - espècies que us vinguin de gust
 - 100 g de farina
 - 1 culleradeta de cafè de llevat en pols
 - avellanes o nous per guarnir cada galeta
 - paper de forn

En un robot de cuina piquem les avellanes i nous. Reservem.
Al mateix got del robot barregem la mantega i la sal. 
Seguidament, anem afegint la resta d'ingredients: el mató, l'ou, el formatge Cheddar, les espècies que ens vinguin de gust i la barreja de nous i avellanes. Finalment, hi posem la farina i el llevat.
Folrem una safata de forn amb paper i fem boletes amb la pasta. Les anem posant separades i guarnim amb una avellana o nou cadascuna. 
Enfornem amb el forn preescalfat a 180℃ entre 20 i 30 minuts, dependrà com les vulgueu més toves o més seques. I també del vostre forn, que tots són ben diferents. Les espècies que he emprat són pebre negre i cúrcuma, en no massa quantitat per no interferir al gust. Si voleu, podeu canviar el formatge Cheddar per un de blau tou. També es poden fer totes d'avellana o totes amb nous. 
He de dir que han volat. L'aperitiu ha sigut un triomf. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada