Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 6 de novembre del 2023

Bunyols tropicals de pinya, plàtan i coco



Ahir feia molt de vent fora. A la cuina s'hi estava bé. De bon matí vaig preparar la pasta dels bunyols que havia de reposar un parell d'hores. Tot ben organitzat i podria anar a fer el passeig matinal, després del cafè matinal i de donar un cop d'ull a la premsa dominical. 

I una bona manera de viatjar amb el pensament i el paladar és preparar quelcom que ens transporti a altres indrets, així que me'n vaig al tròpic: pinya, plàtan i coco. Uns bunyols que ens endolciran quests moments que passem, ja que la situació global no ajuda gens. Va, que aquests bunyols són fàcils de fer. 

Ingredients,
 - 350 g de farina, si cal, s'afegeix una mica més
 - 1 pessic de sal
 - 60 g de sucre
 - 10 g de llevat fresc premsat
 - 2 ous
 - 4 cl de cervesa
 - 4 cl de rom 
 - 75 g de mantega tova
 - 2 rodanxes de pinya en almívar
 - 1 plàtan tallat a rodanxes
 - coco ratllat
 - oli de gira-sol

Posem al vas del robot processador (també ho podem pastar a mà) la farina, la sal, el sucre i el llevat esmicolat. Ho barregem bé i incorporem els ous d'un a un, la cervesa i el rom. Pastem uns cinc minuts. Seguidament, afegim la mantega tallada en trossos i pastem cinc minuts més. Cobrim el vas amb un drap i deixem reposar en un lloc tebi durant un parell d'hores. La massa ha de pujar de volum quasi el doble. Si no puja, no patiu perquè és prou tova i es pot treballar bé. Ens oliem les mans i formem petites rodones al palmell de la mà que omplirem amb un tros de plàtan i un de pinya. Tanquem el bunyol amb una altra rodona plana, tot prement les vores perquè quedi ben tancat. Fregim amb oli de gira-sol fins que estiguin daurats. En treure'ls, els arrebossem amb el coco ratllat. I a gaudir-los, bé sigui com a postres o per berenar.

Carlinhos Brow també fa música de la bona, no tan sols de carnaval. La lletra d'aquesta cançó és per dir que hi ha un altre Brasil i que no tot és verd i groc i que queda molta feina per fer, a ritme tropical i acompanyat de la Marisa Monte. Dos monstres de la música brasilera junts. 
 
Seo Ze, Carlinhos Brow & Marisa Monte


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada