divendres, 9 de febrer del 2024

Risotto de calçots amb llangostins



Què fer amb els calçots que sobren d'una calçotada? Els podem posar en una amanida, fer una crema o moltes més coses que podeu trobar a l'etiqueta CALÇOTS. Alguna de les receptes són força interessants. Mireu-les. Però avui porto un risotto que farà les delícies dels que comparteixin.

Gens difícil i una bona manera d'aprofitar els sobrants. Va, primer a fer una calçotada i després el risotto. Us agradarà.

Ingredients per a quatre racions,
 - 4 llagostins
 - 300 g d'arròs carnaroli o arborio
 - 6 calçots cuits i pelats
 - oli d'oliva verge extra
 - 100 ml de vi blanc sec
 - 800 ml de caldo vegetal o de pollastre
 - 80 g de formatge parmesà ratllat
 - sal i pebre

D'entrada pelem els llagostins i en separem el cap. Els passem per la cassola on farem el risotto amb oli d'oliva. Els reservem en calent.
Tallem els calçots a trossos d'un centímetre i els posem a la cassola amb el mateix oli dels llagostins. Els deixem coure un parell de minuts a foc suau i afegim l'arròs. Deixem que es torni transparent, hi aboquem el vi i que es cogui uns tres minuts. Salpebrem. Ara ja podem anar tirant el caldo (que estigui calent) a tandes, a mesura que es vagi coent i fins que estigui a punt, entre quinze i vint minuts aproximadament, segons l'arròs triat. Un cop llest hi posem el formatge ratllat, traiem del foc i que reposi un parell de minuts. Servim amb un llagostí al plat. 

Where Are We Now?, David Bowie


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada