Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 18 de juny del 2024

Dònuts de pastanaga i avellanes



Temps de pastanagues. N'hem tret a l'hort unes quantes i ara toca preparar-les com sigui: crues a les amanides, bullides a la verdura, fent escabetxos, fent pastissos... i com avui uns dònuts. Potser no hauria de fer servir aquesta paraula perquè està registrada, però així ens entenem. A més, els dònuts es fan fregits i aquests van al forn. Han quedat boníssims i els de casa us ho agrairan. 

La textura no és la d'un dònut o berlina, però sí un pastisset més que flonjo. Són mengívols i lleugers. No són embafosos i resulta una bona manera de menjar hortalisses i fruits secs. Així que cap a la cuina que hi falta gent.

Ingredients, en sortiran uns 16 de petits.
 - 300 g de pastanagues crues, pelades i triturades finament
 - 40 g d'avellanes torrades i molt triturades
 - 3 ous
 - 100 g de sucre panela
 - 325 g d'oli de gira-sol
 - 175 g de farina d'espelta tamisada
 - 7 g de llevat químic
 - 1 culleradeta d'essència de vainilla
 - un polsim de sal
 - sucre de llustre per empolvorar

Manera de fer,
Engeguem el forn a 140℃.
Separem els rovells i les clares.
Batem la panela i els rovells fins que estiguin espumosos.
Anem integrant a la barreja l'oli de mica en mica.
Afegim les pastanagues, les avellanes i la vainilla.
Remenem i posem la farina i el llevat.
Batem les clares a punt de neu amb el polsim de sal i les afegim a la barreja anterior, delicadament.
Omplim els motlles de dònuts amb la pasta i enfornem entre 25 i 30 minuts, dependrà del forn, fins que els veiem daurats.
Quan els traiem del forn els empolvorem amb sucre de llustre.
Els he servit de postres juntament amb unes cireres i una cullerada de gelat de xocolata amb encenalls de xocolata.
Les cireres les he passat abans per una paella amb dues cullerades d'aigua, dues de Cointreau, una de sucre vainillat i una de mel.
Luxe de luxes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada