Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dissabte, 15 de febrer del 2014

Gadagangs a la planxa {són de Tarragona}


Ja ens estem apropant a la Trobada de Blogaires del dia 22. I només per a ensenyar-vos una de les delícies que veureu, tot visitant el mercat, són els gadagangs. També coneguts com a escamarlans. Una manera ben bona de menjar-los és a la planxa. I si són de Tarragona encara més.


Necessitarem:
 - gadagangs grossos
 - oli d'oliva
 - sal

Farem:
Els obrim pel mig i els posem sobre la planxa ben calenta.
Els deixem una mica crus.
Els amanim amb l'oli després de coure'ls, així com la sal.

Una menja tan senzilla que us farà tocar el cel. Si l'acompanyeu d'un bon vi blanc, ja no ens cal res més.

De fons, un grup tarragoní: Bongo Botrako, Todos los dias sale el sol.

18 comentaris:

  1. Quina ilu...7 dies...conta enrere!!!!! Hi haurà sol? Si no n'hi ha, no pateixis...ja estaràs tu!!!

    m'ha encantat el nom dels escamarlans...primer he pensat que era un nom amb el que la Violeta els anomenaba....jajaja però tot i que jo no sòc de marisc, aquests me'ls menjo tots.
    Kisses

    ResponElimina
  2. Tic tac, tic tac, descontando días que estamos, qué ganas!!! La semana se me va a hacer de un larga...
    Cuando he leído el nombre he pensado "Yo juraría que eso son cigalas o-O", jejjeje. Qué ricassss!!
    Petonets

    ResponElimina
  3. Gadagans... boníssims!!!!
    Ens veiem dissabte. Ja em deixaran entrar?

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. I jo sense poder anar.... Mira tot el que em perdo!!
    Petons

    ResponElimina
  5. Quines ganes de que arribi dissabte!!!! MMMmmmmm......
    Petons i bona setmana, Nani!!!!
    Olga

    ResponElimina
  6. Jo els coneixia com escamarlans o cigales... tenen una pintaaaaaa :)
    Espero que os ho passeu molt bé a la trobada.
    petons

    ResponElimina
  7. A palamós també són molt bons, els escamarlans! No coneixia pas aquesta paraula, Nani, gadagang... i m'ha agradat molt!

    ResponElimina
  8. Gadagangs o escamarlans....a mi em xiflen!!! i a la planxa es com estan mes bons...
    Que ho passeu molt be el dissabte...
    Petonets.

    ResponElimina
  9. Comte enrere !!!!!!
    Només queden 5 dies!!!!!!!!
    No sabia que els escamarlans es deien gadagans.
    Fins aviat,
    A on ens trobem ???????
    Isabel

    ResponElimina
  10. Aixxx quina pena que no puc venir... hem fareu molta enveja, feu moltes fotos i penjeules totes per posar-me les dentetes llargues!!!
    Quan he llegit el títol no sabia que eren!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  11. Ja queda RES!!! Quines ganes que sigui dissabte!
    Petons

    ResponElimina
  12. Quin nom més bonic tenen aquests bitxus tant saborosos!! Menja senzilla i deliciosa! Vinga! Passeu-ho molt i molt bé. Jo des de l'Empordà pensaré en vosaltres!!

    ResponElimina
  13. Ostres!...quin nom més curiós!
    ...i quina enveja de fotos Nani....quina enveja!

    ResponElimina
  14. Ai quin nom, no l'havia sentit mai.
    Sé d'algú a qui li encantaria aquest plat!
    Petons.

    ResponElimina
  15. M'agraden molt Nani, i es que amb molt pocs ingredients pots fer un plat de luxe!! Per cert, finalment no podre venir Dissabte... :-( Un altre cop serà! Petons

    ResponElimina
  16. Pues si, poder gaudir d'aquests escamarlans amb vosaltres m'hauria agradat tant, ja ho saps... però segur que m'hen enviareu virtualment!!!
    Petons i ànims per l'organització!!!!
    Palmira

    ResponElimina
  17. Impressionants...... per cert la paraula "Gadagangs" es Cambrilenca oi?

    ResponElimina
  18. Quina manera d'anomenar als escamarlans més curiosa i divertida! Petons!

    ResponElimina