Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 24 de febrer del 2014

Peres en almívar {es poden servir amb gelat}


Tenia ganes de fer fruita en almívar. Com que havia comprat unes peres feia uns dies i ja començaven a canviar de color, vaig aprofitar per a coure-les. El resultat molt bo. Quan hi hagi préssecs també provaré de fer-los, a veure si queden igual de bons. No us espanteu si us dic que els courem en tres dies seguits. És molt fàcil, no patiu.
Per a sis peres,

Necessitarem:
 - 400 g d'aigua
 - 650 g de sucre
 - 6 peres
 - 1 branca de canyella
 - 5 claus d'olor
 - el suc d'una llimona mitjana

Farem:
Pelem les peres.
El primer dia posem en una cassola l'aigua, el suc de la llimona, 350 g de sucre i les peres.
Quan comencin a bullir comptem 10 minuts, retirem del foc i reservem.
El segon dia tornem a coure afegint 150 g de sucre, deixem coure 5 minuts i reservem.
Fem el mateix el tercer dia.
El líquid ha de cobrir-les.
Durant el procés, si veieu que queda poc almívar afegiu una mica més d'aigua, perquè dependrà de la intensitat del foc.
Jo les he cuit a mig foc.
Una altra vegada hi afegiré una mica de licor, potser Chartreuse.
Ho posem en un pot hermètic i comencem a menjar-les després de cinc dies.
I si us agraden les peres, en teniu unes de fetes al vi que també us agradaran.

Serviu-les tèbies i amb una bola de gelat. Vainilla? S'hi adiu molt. 
Mentrestant, he buscat una música que acompanyi les fotos, a les que he donat un aire antic. 
Heu somiat mai ser la parella de ball de Fred Astaire? Jo sí. Cheek to cheek.

15 comentaris:

  1. Qué mona es cheek to cheek!!! me encanta aquesta canço que tan sovint usa Woody Allen!!!!
    Les peres en almivar, bona idea... encara que tardis 3 diez... però es una forma d'aprofitar les peres que no es menjen... (no sé peruqe costa agafar una pera del fruiter si hi han altres alternatives..però quan ho fas no sols empanadir-te) , a mi em recoden a les peres en ví, un clásic de les postres de casa meva i que veig que tambè tens recollides.
    L'attrezzo m'ha encantat!
    Bona semana!

    ResponElimina
  2. Fantàstica recepta, Nani. Molt aromàtica, i suau de gust. Una bona manera de fer les peres d'una manera diferent! Petons

    ResponElimina
  3. Que bones són les peres en almíbar!!! Per esmorzar, berenar...sopar o el que calgui!
    Em va agradar molt coneixer-te, ens veiem a la propera segur!
    Petons

    ResponElimina
  4. Quina manera més bona de preparar unes peres :o) I amb aquesta cançó, alegría a casa compartint-les!
    Els préssecs surtiran genials així, ben segur!
    Com va anar la trobada ?!
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
  5. Amb el gustet de canyella què bones són!!! ja he vist que la trobada va ser un èxit! a veure si a la propera puc venir! aquest cap de setmana estava liada!! petó

    ResponElimina
  6. Unes peres fantàstiques !!!
    No hi ha res, com les conserves casolanes....
    Altre vegada, gràcies per la magnifica trobada.
    Petons

    ResponElimina
  7. Una recepta sorprenent, en tres dies, no la coneixia. Segur que queden delicioses. Va ser un plaer conèixer-te, Nani. Moltes gràcies pel dia tan agradable que ens vas preparar. Petons.

    ResponElimina
  8. Una recepta de fruira en almívar deliciosa. Les espècies li donen un toc més elaborat deliciós. I l'acompanyament de gelat de vainilla és genial. Petonets!

    ResponElimina
  9. uuummm es veuen ben bones! Amb un gelat de vainilla... de luxe!!!
    petons

    ResponElimina
  10. Després de treballar tants anys a la fruita vaig aborrir les peres... però ara ja ho tinc superat i les trobo boníssimes! així en almívar no les he provades, però estic segura que repetiria! Un petó!

    ResponElimina
  11. Fantàsticas las peras i el plat..... quina preciositat, per no parlar de la safata i la cullera......pues si!!!! m´agrada tot.
    Torno a agrair-te el dia tan meravellos que ens vas regalar. ja tinc ganes de tornar.
    Petons a milions per a tu i la teva filla Vivi i per la Violeta. Com me hages agradat coneixerla

    ResponElimina
  12. Molt bones...quasi que les prefereixo als préssecs...Per cert...recordo que quan era petita el meu pare escoltava aquesta cançó...i jo si que m´he imaginat ballant amb el Fred...

    ResponElimina
  13. hola guapa, em sap greu no haver vingut dissabte, però amb el futbolista és complicat. Et pots creure que nosaltres també vam fer peres aquest cap de setmana? es una de les properes receptes ;) petonets

    ResponElimina
  14. Gelat de vainilla, si, aniria molt bé... I com no, la xocolata, tipus peres Bella Helena! M'emporto la recepta per provar-la... També vull fer préssecs, quan sigui el moment

    ResponElimina