Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 26 de maig del 2014

Figacitas argentinas {un bon esmorzar}


Quan visito un país me'l faig meu. De l'Argentina porto la natura i la seva gent al cor. I no s'oblida fàcilment tot el que es viu allí. Així que quan vaig veure que al llibre Pa de Xavier Barriga hi havia un pa argentí sabia que el faria, volia recordar. És una recepta de Yasmin Recht. Aquests panets acostumen acompanyar els asados argentinos, però també es poden menjar per esmorzar passats per la torradora i untats amb mantega. El resultat és molt bo. 


Necessitarem:
 - 500 g de farina de mitja força
 - 10 g de sal
 - 5 g de farina de malta (no n'he trobat i l'he substituït per 5 g de xarop d'agave)
 - 225 cl d'aigua
 - 65 g de llard 
 - 20 g de llevat fresc

Farem:
Preparem la massa amb tots els ingredients en un bol gran, excepte el llevat, que l'afegirem cap al final desfet en una cullerada sopera d'aigua (de la que hem mesurat).
Pastem bé durant uns minuts fins que es desenganxi del bol. 
Jo l'he fet amb el robot, amb el ganxo, durant 8 minuts, a velocitat lenta.
Tapem amb un drap humit i deixem reposar un quart d'hora.
Passat el temps, l'aplanem amb un corró deixant-la amb un gruix de 2,5 cm.
L'empolvorem amb farina i fem un plec senzill.
La tornem a estirar i fem un altre plec.
Tornem a tapar amb el drap humit i deixem un quart d'hora més.
Tornem a passar el corró i deixem un gruix d'un centímetre i mig.
Amb un talla pastes d'uns 8 cm de diàmetre separem les peces que ens surtin i les posem en una safata de forn.
Les pintem amb mantega i les deixem en un lloc càlid, sense corrents d'aire, les tapem amb el drap humit i que fermentin durant una hora.
Escalfem el forn a 250º i posem a dins una safata amb pedres volcàniques i aigua, o drap mullats, perquè generin vapor.
Quan hi posem els panets baixem la temperatura a 210º i enfornem durant uns 21 minuts, segons veieu.

Obrir el diari, fer els mots encreuats i esmorzar un diumenge pel matí amb pa fet a casa és començar el dia d'una altra manera. 
Cremant núvolsShuarma. Quina lletra...

9 comentaris:

  1. Hola Nani.Quan he vist la primera foto he pensat que eran galetas, pro després ja he vist que no.
    M' han agradar molt i las fotos preciosas i cálidas.
    Petons

    ResponElimina
  2. No n'he tastat mai... són semblants als scones, potser? Ho hauré de fer perquè tenen una pinta deliciosa, molt fina :)
    Marta

    ResponElimina
  3. Tenen un aspecte deliciós i, com sempre, unes fotos precioses, Nani. Petons.

    ResponElimina
  4. Tenen que estar boníssims aquests panets.
    Jo també al veure'ls he pensat que eren galetes.
    Deliciós.
    Petons

    ResponElimina
  5. Tienen una pinta buenísima. Me han recordado a los scones, pero más uniformes y con la miga menos esponjosa.
    Tienen que estar muy ricos. .
    Besitos.

    ResponElimina
  6. Hola Nani! que esponjoses que es veuen, quin esmorzar més bo! Ara feia dies que no em podía dedicar al blog com volia i he fet un "parón", ara torno i m'he de posar al dia...que hi ha feina perquè heu publicat cada cosa més boooona! Molts petons

    ResponElimina
  7. Quina pinta més bona tenen aquests panets!!!
    petons

    ResponElimina
  8. Cultura d'altres paisos que sempre ens enriqueix... molt bona aportació aquests panets argentins... què fantàstic que es fer pà!
    M'agraden auqestes fotos senzilles i entranyables que fan venir ganes de pà!

    ResponElimina