Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 12 de maig del 2014

Sangria de te {molt refrescant}


La temperatura puja a poc a poc i ens vénen de gust begudes més fresques. Us agrada el te? Si és així, podrem fer una sangria fresca i de pas menjar-nos la fruita que hi posarem. Us asseguro que tindreu força èxit entre els amics que haureu convidat a passar la tarda per a parlar d'aquelles coses que ens agraden. Poseu-hi imaginació i feu-la al vostre gust.
Per a sis persones,

Necessitarem:
 - 1 litre d'aigua mineral
 - 4 cullerades (postres) rases del te que més us agradi, el meu un te verd floral: El Lama
 - 1 préssec al natural (o en almívar)
 - 1 tall de meló
 - 6 kumquats (encara en queden)
 - 6 maduixes
 - el suc d'una llimona
 - 125 g de sucre (una mica menys si els fruits són en almívar)
 - 10 o 12 glaçons

Farem:
Al vespre, preparem una infusió de te amb l'aigua al natural i la posem al frigorífic.
L'endemà filtrem, hi posem el sucre i remenen fent que es dissolgui.
Deixem refredar i el posem en un bol gran o una gerra.
Hi afegim la fruita tallada a daus i el suc de llimona.
Deixem macerar al frigorífic durant un parell d'hores.
Al moment de servir hi posem els glaçons.
Servim junt amb el cóc que haurem fet per acompanyar.
Passaran les hores a la terrassa com si res, amb una agradable brisa que ens visitarà.
A la gramola seleccionarem Yann ThiersenThe terrace.
Ohhhhhhhhhh, que bé s'està quan s'està bé...

Per si us interessa el món de te, hi ha un llibre del qual us en tornaré a parlar més endavant, d'Arola Editors i que va ser premiat l'any 2010 amb el Best in the world al Gourmand World Foodbook Awards a la categoria de llibres de te publicats durant aquell any. David Solé (Barquet) i Paco Lostal (Chas&Chas Tea Co.) en són els autors: El té y la cocina mediterránea, on ens parlen de la seva història, maridatges, receptes i molts més aspectes d'aquesta herba. És força interessant.

10 comentaris:

  1. MMMMMMM, amb lo tetera que jo soc!!!!! Aixó sembla fet exprés per a mi.
    He que vares parlar un dia del llibre de "La cuinera" de Coia Valls? El ting per llegir, pro ara estic amb un, també d' ella molt interesant " El mercader" , l' has llegit? Me te ben enganxada.
    Petons

    ResponElimina
  2. Me parece muy buena idea, la combinación de té y frutas. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  3. Molt bona la recepta i també el que ens expliques!!!! En prenem nota. Moltes gràcies Nani

    ResponElimina
  4. QUINA BONA IDEA!!!
    Saboros i refrescant.
    No m'el penso perdre.
    Records maca :))))

    ResponElimina
  5. Tiene que estar bien rico Nani¡¡¡ Una idea buenisima y de lo mas fresca. Yo cuando vivía en California, preparabamos el té al sol y lo disfrutabamos fresquito, pero sin fruta. Así que me llevo la idea. Bstos preciosa.

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  6. ¡Qué rico Nani! Me lo estoy imaginando con un té con sabor a fruta.
    Es una idea genial.
    Besitos especiales.

    ResponElimina
  7. Fantàstica sangria i molt ben acompanyada amb el coc. Una tarda així promet... Petons.

    ResponElimina
  8. Sangria de té i sense alcohol, molt bona i refrescant.
    Petons.

    ResponElimina
  9. ben refrescant... i si és per acompanyar un dels meus cocs... em sembla perfecte!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina