Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 2 de juny del 2014

Arròs amb licor d'arròs {i cireres bullides}


Tenim arròs a casa? Sí, doncs farem unes postres per als adults de casa. Estaran fetes en un tres i no res. I amb cireres, que esperem amb delit tot l'any. Les nostres, comprades al mercat, són de Bràfim (Alt Camp). Encara hem de collir les de casa.

Si us agrada l'arròs amb llet aquest, amb un gust diferent, també us complaurà. Per a dues persones,

Necessitarem:
per a l'arròs
 - 120 g d'arròs carnaroli
 - 300 ml d'aigua
per a les cireres bullides
 - 250 g de cireres de Bràfim
 - 100 ml d'aigua
 - 50 g de sucre morè

Farem:
Una manera fàcil de bullir l'arròs és fer-ho amb l'estri Rice&Grain Cooker de la casa Lékué, que permet de cuinar arrossos i cereals de tot tipus en pocs minuts i al seu punt al microones. A més el seu atractiu disseny permet servir-lo directament a taula.
Nosaltres seguim les instruccions que ens donen i surt molt bo:
Posem l'arròs dins el rice i hi aboquem l'aigua. Col·loquem la tapa i programen 15 minuts a 800 W. Vigileu que cada microones té la seva potència i haureu de calcular amb el vostre. Passats els minuts hi afegim el licor d'arròs i posem un minut més al microones. Removem el contingut i deixem reposar 3 minuts amb la tapa. Tingueu cura, al moment de destapar, amb el vapor.
Per a bullir les cireres posarem l'aigua, el sucre i les cireres sense la cua en un cassó.
Deixarem bullir uns 10 minuts.
Servim, tebi o fred, en una copa amb les cireres i el seu almívar per sobre de l'arròs.

Temps de cireres, és el moment de menjar-ne.
Mi par d'udir ancoraEnrico Caruso.

8 comentaris:

  1. Una recepta que m'agrada molt, i que ha de quedar molt bé amb cireres acabades de collir!
    Et vaig veure divendres cuinant a TV3. Molt bé, noia! Felicitats!
    Petons

    ResponElimina
  2. Ui, quina combinació tan temptadora! Per cert, estaves guapíssima al Cuines, Nani. I quin arròs tan deliciós vas preparar. Felicitats!

    ResponElimina
  3. No som d'arròs amb llet... però aquesta recepta tempta perquè som moooooooooolt de cireres!

    Si faig servir licor d'arròs ( del Jerte ), no licor de crema d'arròs sortirà igual de bé????

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Nani, quines postres més originals!!! El licor d'arròs ens agrada i sempre en tinc a casa....ho provaré!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  5. No és que sigui molt amant dels arroços dolços, però Nani, tu tens garantía total amb mi, així que aquest arroç segur que es bó i segur que mereix una oportunitat!
    Precioses fotos!!!!!

    ResponElimina
  6. És que les cireres són una tentació i a més amb aquest toc és interessantissin.
    Petonets.

    ResponElimina
  7. Unes postres molt originals amb arròs!! Un dels meus ingredients preferits. Petonets!

    ResponElimina
  8. Hola, us mostrem aquesta web on podeu aconseguir el licor d'arròs tots/es els que viviu fora de les Terres de l'Ebre. Gràcies i salut amics/gues! www.botigadelebre.com

    ResponElimina