Ulldemolins és a la comarca del Priorat, un bonic poble on cada segon diumenge de març se celebra la Festa de la truita amb suc. Un plat emblemàtic de la contrada i que ben segur us agradarà. Prepareu per a acompanyar un bon pa i escolliu un vi de la zona que n'hi ha molts i molt bons. Nosaltres fem una truita de fesols i espinacs (podeu fer la que més us agradi: carabassó, patates, ...) per a quatre persones amb gana o vuit que només vulguin fer un tast.
Necessitarem:
per al sofregit
- 2 alls
- 1 pebrot verd esmicolat
- 4 tomacons (o 2 tomàquets) ratllats
- 1 ceba ratllada
- sal, pebre, oli i julivert
- 2 cullerades (soperes) rases de farina
- aigua (uns 400 ml o segons veieu que no quedi massa espès)
per a la truita
- 570 g de fesols blancs cuits (1 pot de vidre)
- 1 manat d'espinacs frescos, nets i sense el caluix
- 35 g de panses
- 25 g de pinyons
- 4 o 5 ous (segons la seva mida)
Farem:
La truita la courem fregint els fesols cuits en una paella amb oli.
Rentem els espinacs i els posem sobre els fesols, remenem i deixem que es coguin un parell de minuts amb la paella tapada.
Salem i afegim les panses i els pinyons.
En un bol batem els ous amb un xic de sal, hi aboquem els ingredients de la truita i la fem.
Reservem.
Fem un sofregit, a foc mitjà, en una paella amb oli posant-hi la ceba ratllada, el pebrot esmicolat, els tomàquets ratllats, els alls trossejats, julivert i tot salpebrat.
Quan estigui confitat, hi posem dues cullerades soperes de farina i remenem durant un minut perquè agafi consistència.
Hi aboquem l'aigua i deixem coure fins que veiem que comença a espessir-se.
Tallem la truita a octaus i la hi posem sobre, deixant un parell de minuts que faci xup-xup.
També, si us ve de gust, podem fer una picada amb ametlles o avellanes i afegir-la a l'últim moment.
Per a un sopar lleuger aquesta truita volarà. De lluny, veiem que les nostres gallines ja se'n van a dormir sense saber que ens han ofert una bon àpat. Lenny Kravitz també hi diu la seva:
Deliciosa...tot un plaer!!!
ResponEliminaBona revetlla, Nani!!!
Olga
Fa temps que no en menjo, de truita en suc. Me n'has fet venir ganes. Bon Sant Joan.
ResponEliminaQuina recepta tan chula, de veres...m'han vingut ganes!!! Em sembla supergolosa, ja primer, la mescla de la truita (espinacs i fessols) i desprès el suquet, tot amoròs..m'encanta la idea, i no savia que era tipic d'algun lloc.
ResponEliminaPerò el que mès m'ha enamorat es aquest drap de gallines ...a mi m'encanten estèticament les gallines i els galls i aquest drap es divi!
Quin bon gust que tens....ever!
Petons
ostres, quina casulitat!!!! estava buscant una recepta de truita amb suc... M'emporto la teva recepta, que amb la truita de verdures ha de quedar molt gustosa i molt original.
ResponEliminacrec que algun cop havia vist una recepta similar, però no l'he tastat ai. Ara ja no tinc excusa, tinc la teva recepta!!!! petonets guapa
ResponEliminaMai he menjat una truita amb suc, i ... ha de ser ben bona!!!! Als meus sogres els agrada molt la truita de fesols amb espinacs però sempre se la mengen "seca". Un dia els la faré, per sorprendre'ls!!
ResponEliminaPetons
Quina pintorra, mare meva!!
ResponEliminaJo ja la coneixia! Una vegada al curs de cuina em van fer fer-la a l'apartat de cuina tradicional y cultural de Catalunya, però en el meu cas era un sofregit de pebrot vermell, fumet de peix i bacallà esqueixat, i a la mateixa paella s'hi colocava tot amb l'ou i a l'últim moment es regava amb el fumet. Ningú no la coneixia però a tothom li va encantar. Això sí, la presentació que t'ha quedat a tu és espectacular, molt maca, i segur que estava de mort, la salseta té una pinta...
ResponEliminaUn petonet
Això ho haig de provar jo... copiando voy copiando vengo...
ResponEliminaPetonets.
Una recepta antiga a reivindicar i revisitar!
ResponElimina