Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 5 de juny del 2014

Fesols amb cloïsses {oh, el mar!}


A casa consumim llegums a dojo. Ens agraden i com a mínim en fem un parell de cops a la setmana. Quan vàrem fer la Trobada de bloggers a Tarragona va venir en Josep de Menja de bacallà, que em va portar uns fesols de Tordera (Maresme) que es diuen Genoll de Crist i uns altres Or i plata, a qual més bo. Farem els primers amb unes cloïsses que ens agraden força.
Per a tres persones,

Necessitarem:
 - 350 g de fesols de Genoll de Crist
 - sal
 - de 6 a 8 cloïsses per persona
 - 1 ceba mitjana ratllada
 - un parell d'alls esclafats
 - oli d'oliva
 - 1 cullerada sopera de tomàquet fregit

Farem:
Al vespre posarem els fesols en remull.
L'endemà els bullirem segons tinguem costum.
Jo ho faig sempre amb l'olla exprés durant 25 minuts.
Els poso a punt de sal i bullo un parell de minuts amb la cassola destapada.
Escorrem i reservem.
Posem oli d'oliva en una cassola i sofregim la ceba i els alls.
Quan estigui daurada hi afegim el tomàquet i remenem.
Hi posem el caldo (que va bé tenir-ne al rebost per a receptes ràpides i no patiu si obriu el bric de caldo i en sobra, perquè al ser natural 100% el podeu congelar) i els fesols, deixant que es cogui uns 15 minuts a foc mitjà.
Afegim les cloïsses i deixem que s'obrin.
Servim.
Un primer plat que no necessita gaire cosa més.
Alfonsina i el marAndrés Calamaro.

8 comentaris:

  1. Ara ja no sé si m'agrada més el plat o el que hi ha dintre del plat!! ha ha ha. La recepta sembla força bona, però el que m'ha conquerit són aquests dibuixets!!!

    ResponElimina
  2. D'acord amb la Marina, uns plats preciosos i una recepta molt saborosa. Petons.

    ResponElimina
  3. Qué buena pinta!! Me encantaría probarlas, qué buenas por Dios!!!
    Besos

    ResponElimina

  4. Nani; Un mar i muntanya d'alló tant i tant bo a la vista com al paladar... tant els "genolls de Cristu" com "l,or i plata" són d'un tacte i textura de sabor molt i molt bons.
    Celebro que t'hagin agradat, tant a tu com a la teva família.
    Salutacions cap a Tarragona i tu, Nani; rep una forta abraçada des de Badalona¡¡ :O)

    ResponElimina
  5. Uiiix,Nani!!! Quin plat més bonic!!! El plat continent i el plat contingut!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  6. que delicia Nani!!! oye he oido que tienes una iniciativa de recetas de Brasil?? es que estoy muy interesada... Un besazo

    ResponElimina
  7. Bé, el primer de tot felicitar-te pels plats...em semblen preciosos!!!! son una pasada!
    En segon lloc, els llegums son molt benvinguts a la meva cuina tambè, i no havia sentit parlar mai d'aquestes varietats de fessols però els buscarem.
    Llegums i cloïses és una de les millors combinacións!!!!! Me l'apunto!
    Petons i bon cap de semana!!!!!

    ResponElimina