Al mes de maig passat vàrem assistir a la Fira de les Cooperatives Agrícoles del Priorat, on a part de tastar bons vins, en vam poder comprar. Un d'ells va ser un Vermut de Falset, un vermut amb gust d'abans molt bo. Ens agrada, els diumenges abans de dinar, preparar patates xips, olives, escopinyes i tot allò que tinguem a mà. Aquí teniu uns bastonets salats que us ajudaran a esperar la paella que teniu al foc. M'agradaria dir-vos quants ens sortiren, però alguns no van arribar a taula...
Necessitarem:
- 500 g de farina de força
- 25 g de llevat fresc
- 230 ml d'aigua tèbia
- 20 ml d'oli d'oliva
- 5 g de sal (si no els voleu massa salats, en podreu prescindir)
- 3 alls grans
- 3 o 4 anxoves
- 1 cullerada d'orenga
- pipes de gira-sol pelades
Farem:
En un morter aixafem les anxoves amb els alls i reservem.
En una mica de l'aigua preparada hi dissolvem el llevat i reservem.
En un bol barregem la farina, la sal, la pasta d'all amb anxoves, l'orenga, l'oli, l'aigua i el llevat.
Pastemem una bona estona fins que la massa quedi elàstica.
La posem en un bol, tapem amb paper film, deixant-lo en un lloc càlid i sense corrents fins que creixi doblant el seu volum.
A mi m'ha tardat un parell d'hores.
Escalfem el forn a 220º.
En una safata de forn hi posem un full de paper vegetal.
Sobre un marbre amb una mica de farina aplanem la massa i en fem bastonets al gust, guarnint-los amb pipes de gira-sol.
Enfornem durant uns 10 minuts o fins que quedin daurats.
Amb aquest vermut podrem esperar tranquil·lament el dinar i si mentre escoltem David Bowie, Let's dance, ens passarà el temps ràpidament. Fa diumenge...
Quins crostons més bons, per aompanyar qualsevol plat o per picar entre hores
ResponEliminaMmm quina bona idea! Jo no pararía de picar...ja no en quedarien per al proper àpat!
ResponEliminaPetons
Un aperitiu de primera!!! molt bo el vermut i com no els bastonets!!!
ResponEliminaQuè bé que entren amb aquest vermutet.
ResponEliminaQuin bon acompanyament del vermut!!!!!!!
ResponEliminaPetons
No m'estranya que no arribessin a taula!!
ResponEliminaNani, me'ls apunto!!! Què bons!!! Natros també són de vermuteo de diumenge!!!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Xiqueta, ja veus que et tinc molt abandonada, però entre la mà, l'internet aquí dalt i que estic de vacances total ni obro blogs, ni segueixo les novetats que pengeu ni publico en el meu ....
ResponEliminaPerò no sé com m'ha arribat la flaire d'aquests bastonets i aquí em tens :-)
PTNTS
Dolça
Caram Nani, quins bastonets mes bons! Ideals per fer un bon aperitiu. Petons!!!
ResponEliminaNo me extraña que no llegaran a la mesa. Ya me lo imagino. Por cierto, Yo no soy muy de vermut, aunque si me gusta, pero a mi madre le encanta. Tiene 92 años, pero sigue tomándoselo. Besitos.
ResponEliminammm, els bastonets...aviat en veuràs un munt..i no puc dir rès...
ResponEliminaAixí que aquests teus serveixen d'inspiració! A mi m'encanta l'hora del vermut, tot i que no m'agrada posar-li masses "acompanyants", perque llevors cap te gana per la paella! Però els palets em vicien i molt!
Petons!