Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 7 de juliol del 2014

Bastonets de pa d'all {fent l'aperitiu}


Al mes de maig passat vàrem assistir a la Fira de les Cooperatives Agrícoles del Priorat, on a part de tastar bons vins, en vam poder comprar. Un d'ells va ser un Vermut de Falset, un vermut amb gust d'abans molt bo. Ens agrada, els diumenges abans de dinar, preparar patates xips, olives, escopinyes i tot allò que tinguem a mà. Aquí teniu uns bastonets salats que us ajudaran a esperar la paella que teniu al foc. M'agradaria dir-vos quants ens sortiren, però alguns no van arribar a taula...


Necessitarem:
 - 500 g de farina de força
 - 25 g de llevat fresc
 - 230 ml d'aigua tèbia
 - 20 ml d'oli d'oliva
 - 5 g de sal (si no els voleu massa salats, en podreu prescindir)
 - 3 alls grans
 - 3 o 4 anxoves
 - 1 cullerada d'orenga
 - pipes de gira-sol pelades

Farem:
En un morter aixafem les anxoves amb els alls i reservem.
En una mica de l'aigua preparada hi dissolvem el llevat i reservem.
En un bol barregem la farina, la sal, la pasta d'all amb anxoves, l'orenga, l'oli, l'aigua i el llevat.
Pastemem una bona estona fins que la massa quedi elàstica.
La posem en un bol, tapem amb paper film, deixant-lo en un lloc càlid i sense corrents fins que creixi doblant el seu volum.
A mi m'ha tardat un parell d'hores.
Escalfem el forn a 220º.
En una safata de forn hi posem un full de paper vegetal.
Sobre un marbre amb una mica de farina aplanem la massa i en fem bastonets al gust, guarnint-los amb pipes de gira-sol.
Enfornem durant uns 10 minuts o fins que quedin daurats.
Amb aquest vermut podrem esperar tranquil·lament el dinar i si mentre escoltem David Bowie, Let's dance, ens passarà el temps ràpidament. Fa diumenge...

11 comentaris:

  1. Quins crostons més bons, per aompanyar qualsevol plat o per picar entre hores

    ResponElimina
  2. Mmm quina bona idea! Jo no pararía de picar...ja no en quedarien per al proper àpat!
    Petons

    ResponElimina
  3. Un aperitiu de primera!!! molt bo el vermut i com no els bastonets!!!

    ResponElimina
  4. Què bé que entren amb aquest vermutet.

    ResponElimina
  5. Quin bon acompanyament del vermut!!!!!!!
    Petons

    ResponElimina
  6. No m'estranya que no arribessin a taula!!

    ResponElimina
  7. Nani, me'ls apunto!!! Què bons!!! Natros també són de vermuteo de diumenge!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  8. Xiqueta, ja veus que et tinc molt abandonada, però entre la mà, l'internet aquí dalt i que estic de vacances total ni obro blogs, ni segueixo les novetats que pengeu ni publico en el meu ....
    Però no sé com m'ha arribat la flaire d'aquests bastonets i aquí em tens :-)

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. Caram Nani, quins bastonets mes bons! Ideals per fer un bon aperitiu. Petons!!!

    ResponElimina
  10. No me extraña que no llegaran a la mesa. Ya me lo imagino. Por cierto, Yo no soy muy de vermut, aunque si me gusta, pero a mi madre le encanta. Tiene 92 años, pero sigue tomándoselo. Besitos.

    ResponElimina
  11. mmm, els bastonets...aviat en veuràs un munt..i no puc dir rès...
    Així que aquests teus serveixen d'inspiració! A mi m'encanta l'hora del vermut, tot i que no m'agrada posar-li masses "acompanyants", perque llevors cap te gana per la paella! Però els palets em vicien i molt!
    Petons!

    ResponElimina