Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 14 de juliol del 2014

Berenant sota la prunera {pastís de prunes}


Amb la Violeta tot esdevé una festa:  I si fem un pastís de les prunes collides? I on anirem a menjar-lo? Sota la prunera! Així que agafem un banc del jardí, una tauleta del racó i cap allà que anem. D'aquesta manera passem una tarda d'estiu que té moltes hores...

Necessitarem:
 - 1 paquet de massa brisa dolça (trobada a Lidl)
 - 2 gotets de crema de La Fageda
 - prunes
 - sucre morè
 - perles de poma i gingebre o gelatina transparent

Farem:
Escalfem el forn a 180º.
Posem la massa brisa al motlle pertinent, ben untat de mantega i que quedi alt de les vores.
Enfornem uns 8/10 minuts.
Un truc: per sobre de la massa hi posem el paper fi de l'embolcall i unes pedres per sobre perquè no pugi.
Traiem del forn, posem la crema per sobre, la fruita tallada a trossos i empolvorem amb sucre morè.
Cap al forn un altre cop i uns 15 minuts més.
Tenia unes perles de poma i gingebre i vaig guarnir el pastís en el moment de servir (optatiu: si voleu, hi podeu posar gelatina transparent).
Ens va sobrar la meitat i l'endemà, vam tornar a berenar i encara estava més bona.
Quina calma i tranquil·litat...
Tout est si calme, Chiara Mastroiani & d'altres que l'acompanyen.

10 comentaris:

  1. Qué bones aquestes estones sota l'ombra d'un arbre gaudint de les hores llargues i delicioses de l'estiu! Quina enveja!
    El pastís de prunes es molt agraït, dolç i amarg, entre molt bé.
    Preciòs aquest racó per gaudir de la Mastroiani, el pastís i l'amor familiar.
    Petons

    ResponElimina
  2. Que entrenyable tot lo que escrius i acompanyat per unas fotos que ho acaban d' explicar tot.
    Ja me trobaba amb vosaltres, sota la prunera, gaudin de la vostra companyia......mmmmmmm
    Mil petons Nani

    ResponElimina
  3. Que maques les teves entrades.
    Una molt bona i tranquil.la tarda d'estiu.
    Petons

    ResponElimina
  4. Quines tardes tan dolces i agradables, sota els fruiters! I, després dels pastissos, a fer melmelada! Petons.

    ResponElimina
  5. Quines fotos tan evocadores, i quina recepta tan senzilla i bona... Amb prunes del propi jardí, encara millor :)
    Marta

    ResponElimina
  6. La receta me encanta pero esas imagenes me han trasportado directamente a tu jardín. Totalmente inspiradoras. Ahora mismo lo comparto¡¡¡ Bss preciosa.

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina

  7. Nani; Quin muntatge tant i tant ben muntat... encara que de ben segur el pastís de prunes acabades de collir -i mai millor dit- va ser un espectacle per a totes les sensacions¡¡
    Salutacions Nani¡¡ :O) :O)

    ResponElimina
  8. Quina enveja poder berenar sota la prunera amb aquesta tranquil·litat que s’endevina. Lo pastis tenia que ester molt bo.

    ResponElimina
  9. M'apunto a aquest berenaret, té molt bona pinta.
    Ptns.
    Su.

    ResponElimina