Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 17 d’agost del 2020

Vi ancestral, 'en moviment' A de Bàrbara Forés



Quan les casualitats et porten a pensar que hi ha quelcom en el pensament: fa uns dies vaig anar al Mercat Central de Tarragona, el lloc on compro habitualment, i estant a la parada de la Pesca Salada Pitarch comprant bacallà em va arribar un missatge per Twitter de la Pili Sanmartin del Celler Bàrbara Forés. I en això que aixeco la vista i veig el seu vi ancestral al prestatge, el seu projecte més personal. Bravo! Ja tenia el vi que acompanyaria el plat i que ja coneixíem: En Moviment Ancestral A.
El missatge de la Pili era en resposta del que jo li havia enviat per no poder assistir al recital teixit expressament per als vins En Moviment al Pati dels Llimoners de Valls. I és que la Pili, per si no la coneixeu, ja va participar en el blog justament fa tres anys amb un Tast de poesia i lectura de vins. Us recomano rellegir-lo. I parlar amb ella és pura poesia, la mateixa filosofia de vida que aplica als vins. Ella que representa la sisena generació d'elaboradors de vins a Gandesa, a la Terra Alta. Tota ella és cultura, tota ella és una dona de vi que estima i defensa el territori. I quan li vaig demanar que em definís el vi A, no va dubtar en fer-ho i aquí ho teniu, amb el seu llenguatge de la Terra Alta, tal com parla:

Dels 'vins salvatges que naixen de la llibertat' este és el que pren la primera lletra de l'abecedari com a nom: A Ancestral.

A amor, A amistat, A alegria, A acció, A abril, A abraçada, A acollir, A abrigar, A abisme, A acostar, A acariciar, A abrupte, A abonar, A abella, A acompanyar, A acceptar, A aeri, A agreste...
 
Morenillo: varietat local de la Terra Alta que vam començar a recuperar a finals dels anys 90, gràcies a Jordi, un bon amic viticultor. Tenia una vinya vella que volia arrencar i li vam demanar que sisplau s'esperés una mica que allò ens agradava. El vam plantar a 'La Obaga de Tomaset' als peus de la Serra de Pàndols, testimoni directe de la Batalla de l'Ebre, corredor biològic que enllaça amb el parc natural. Estrats inclinats amb combinació de conglomerats, pinyó, llims i capes argiloses. Una finca envoltada de bosc.

Ancestral: mètode. Implica una sola fermentació, la major part en dipòsit i acaba a la mateixa ampolla. És la mateixa ampolla la que segresta el gas carbònic de la fermentació que després ens permet gaudir de les bombolles.

Llevats indígenes. Desgorjat manual. No conté additiu.

902 ampolles de pura vida!

                                               Pili Sanmartin Ferrer


I avui el post és del vi. Per a acompanyar-lo vaig fer bacallà amb samfaina i fesols fregits per a un i bacallà amb tomàquet fregit -uns dels plats favorits de casa- amb força pa per a sucar.


I en moviment, fem un lapse de temps per a beure una copa ben fresca.

Time lapse, Michael Nyman

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada