Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 12 de juliol del 2021

Trifle de nabius i mores


 

Hi ha un racó de casa pel que m'agrada passejar tot l'any. A la tardor té uns tons preciosos que perd a l'hivern, a la primavera agafa el rosat del tamarindo rosa i ara a l'estiu les moreres hi posen la nota dels seus fruits, que van sortint vermells fins a arribar al negre total quan maduren. I ara és passejar i anar menjant mores.

Fa uns dies vaig descobrir al supermercat una gelatina de la casa Royal que no porta sucres, a l'envàs hi posa 0% i amb gust de nabius. No m'hi havia fixat mai i va fer que vingués a la memòria que la meva mare de tant en tant en preparava perquè ens agradava la seva frescor a l'estiu. La vaig comprar més per enyorament que per altra cosa i de seguida em va venir al pensament un pastís fred que havia preparat en una de les primeres receptes del blog: un trifle de llimona que va sortir molt bo, amb una recepta que em va donar la meva amiga Enca. El trifle té origen anglès, diuen que la recepta més antiga data del 1596, i l'acostumen a preparar per Nadal. No necessita forn i es prepara amb capes de cremes, trossos de bescuits, fruites, sucs i gelatina. Jo hi he afegit les mores del meu hort i unes prunes que ara han començat a madurar. Només he hagut de comprar nabius, perquè no en tinc de casa. 

Ingredients per a un motlle rectangular de 10 x 25 cm unes 6 racions, 

1 terrina de 200 g de formatge Philadelphia ● 1 sobre de gelatina Royal de nabius ● 1 litre d'aigua ● 200 g de llet de coco o de nata líquida per a cuinar ● 4 cullerades soperes de sucre ● 1 paquet de melindros o bescuit ● fruits vermells 

Preparem la gelatina tal com indica el fabricant: la desfem en mig litre d'aigua bullent, remenant fins a dissoldre-la. Seguidament afegim un altre mig litre d'aigua freda i removem. Barregem tots els ingredients, excepte els melindros, amb la batedora. Omplim la base del motlle amb els melindros i que quedin ben atapeïts. He de dir que vaig guardar expressament un tros del coc d'avellana i l'he posat en aquest trifle. Ara ja hi podem abocar la barreja per sobre. Deixem refredar i ho posem a la nevera. I tal com vaig dir en el trifle de llimona, no us amoïneu si pugen els melindros, perquè quan desemmotllem quedarà tot a sota. El consell és de preparar-lo d'un dia per l'altre. Aquest pastís no necessita forn, tal com he dit abans, i és ideal per ara a l'estiu. El podem acompanyar d'uns fruits vermells passats per un almívar fet amb dues cullerades soperes de sucre i dues d'aigua. Quedaran més lluents i vistosos. 

No podia ser d'una altra manera, moltes gràcies a Raffaella per tot: per la seva lluita, pel seu feminisme, per la diversió que ens ha regalat. 

A far l'amore comincia tu, Raffaella Carrà


6 comentaris:

  1. quin feminisme més intel·ligent el de la carrá. un senyor li va preguntar pel matrimoni i ella li va respondre: "si he d'acabar com tu, ja estic bé com estic"... abraçada! recepta deliciosa... i la natura que t'envolta cada vegada és més present al plat... quin color!

    ResponElimina
    Respostes
    1. així es fan les coses, reivindicant sense escarafalls: faig com jo vull, no com ho volen els altres. Gran Carrà.
      ❤️

      Elimina
  2. Quines postres més rodones: bones, fàcils i ràpides!

    ResponElimina
  3. Qué rico el trifle. Recuerdo cuando estudiaba en Irlanda era casi semanal. Tiene que estar buenísimo.

    ResponElimina