Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 21 de desembre del 2023

Pa de melmelada de tomàquet i préssec



L'estiu passat la meva amiga holandesa de qui ja us he parlat altres vegades, la Manja, em va regalar un pot de melmelada de tomàquet i préssec feta per ella. El vaig posar al rebost i l'altre dia fent endreça, em va sortir darrere d'altres pots que li van prendre el protagonisme. De sobte vaig recordar una recepta que m'havia enviat la Mimi: un pa fet amb melmelada. M'hi vaig posar i aquí teniu el resultat.

Com que vaig curta de temps, les fotografies no estan massa treballades, però us podeu fer una idea. A l'hora de tallar-lo encara no s'havia refredat. Hauria d'haver esperat i hauria quedat millor. Tant se val. Aquí el teniu. 

Ingredients,
 - 250 g de melmelada
 - 150 g de farina fluixa
 - 150 g de farina de força
 - 40 g de mantega fosa
 - 15 g de sucre
 - 7 g de sal
 - 10 g de llevat fresc
 - mantega per untar el motlle

Treballarem la massa amb una pastadora on posarem la melmelada i la resta d'ingredients. Pastarem durant 4 minuts a velocitat lenta i tot seguit 10 minuts a velocitat mitjana. La bolegem i la deixem fermentar 90 minuts. Com que ara fa més fred la deixarem al bol tapat amb un drap dins el forn, que haurem escalfat durant un minut a temperatura màxima i apagat. La tornem a bolejar i deixem fermentar una hora. Tornem a bolejar i que reposi 10 minuts més. 
Untem el motlle amb mantega i hi posem la massa. Deixem que llevi uns 80 minuts.
Escalfem el forn a 200℃ i enfornem el pa una mitja hora. El traiem del motlle i deixem refredar sobre una reixeta.

Us desitjo un bon Nadal.

Let The Music Play, Barry White


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada