Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 8 de desembre del 2023

Pastís humit de taronja



Temps de taronges i els tarongers de l'hort han començat a donar-les a balquena, tot i que encara no són grosses com haurien de ser, però ja les podem consumir. La natura que és sàvia ens dona els seus fruits quan els necessitem i ara ens convé protegir-nos dels refredats que vindran amb el fred intens. I què millor que fer un pastís que les aprofita totes: pell i suc. Som-hi.

Ingredients per a un motlle metàl·lic de 10x24x6,
per al pastís,
 - 125 g de sucre
 - 125 g de sucre morè
 - 4 ous mitjans
 - 200 ml de nata líquida
 - 180 g de farina tamisada
 - 60 g de mantega fosa
 - 3 g de llevat químic tamisat
 - 1 pessic de sal
 - pell ratllada de 2 taronges
 - mantega pel motlle
per al xarop de taronja,
 - 100 g de sucre panela
 - 50 ml de suc de taronja
 - 100 ml d'aigua
per la glaça de taronja,
 - 60 ml de suc de taronja
 - 180 g de sucre de llustre

Preparació,
Engeguem el forn a 160℃ i que s'escalfi mentre preparem el pastís.
Batem en un bol gran i amb unes varetes metàl·liques (o amb el robot de cuina) els ous, el sucre i la sal. Afegim la nata. Seguidament, la farina, el llevat i la mantega. Batem i incorporem la pell ratllada de la taronja. Ho aboquem al motlle convenientment untat amb mantega. Enfornem durant 45/50 minuts, o fins que veiem que està cuit. 
Fem un xarop amb l'aigua i el sucre i quan estigui llest, un cop tret del foc, hi afegim el suc de taronja. Amb aquest xarop humitejarem el pastís, ben amarat. Passat un quart d'hora el traurem del motlle i el banyarem amb la glaça que haurem preparat amb el sucre de llustre i el suc, escalfant aquest suc i barrejat amb el sucre i remenant fins que s'hagi desfet. Banyem el pastís i llestos.
D'un dia per l'altre encara és més gustós.

Fragile, Black Coffee, Martine Thomas & Daniele di Bonaventura


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada