Perquè les carabassoneres són generoses i em donen els seus fruits a balquena, toca cuinar-los de totes les maneres possibles. Al blog en podeu trobar preparats de diverses maneres. Unes quantes receptes: un risotto, una crema amb altres verdures de l'hort i una crema d'albergínia i carabassó. Aquesta temporada els estic cuinant molt amb pasta. Queda un plat excel·lent. Per si sol el carabassó no té massa gust, però si el combinem amb altres ingredients, resulta deliciós.
En aquesta recepta hi combinem llimona, avellanes, nata i herbes aromàtiques (les tinc a l'ampit de la finestra de la cuina) i ja està: cuina mediterrània cent per cent.
Ingredients per a quatre racions,
- carabassons mitjans
- 250 g de pasta (macarrons, espaguetis, tallarines,...)
- 50 g d'avellanes torrades
- la pell d'una llimona i el seu suc
- fulles de menta i alfàbrega
- parmesà ratllat o en pètals
- sal i pebre
- 100 ml d'oli d'oliva verge extra
- 100 ml de nata per cuinar
- anxoves (opcional)
Elaboració,
Tallem els carabassons a tires primetes. Els coem en una paella gran amb oli d'oliva verge extra, fins que estiguin tous. Afegim la pell ratllada de la llimona, la nata i salpebrem. Deixem coure un parell de minuts tot remenant. Reservem.
Bullim la pasta segons indiqui el fabricant i l'ajuntem als carabassons, escorreguda i guardant un got per si l'hem d'afegir. Hi posem el suc de la llimona i deixem un parell de minuts. Empolvorem amb la menta i l'alfabrega tallades ben finetes. Posem les avellanes per sobre, les anxoves i empolvorem amb el parmesà ratllat o en pètals.
Solo tu, Matia Bazar
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada