Tens a l'hort cebes, carabassons, tomàquets, albergínies i herbes aromàtiques. De bon matí fas un tomb i agafes de tot. Què podrem fer? Doncs un tian. I és que en aquest temps és un goig poder menjar de temporada i sobretot, de metro zero.
El tian prenc el seu nom d'un plat gran de terracota d'ús domèstic, encara que els més petits serveixen per gratinar verdures, com és el cas de la recepta d'avui. Resulta una especialitat francesa, de la Provença, amb verdures tallades a rodanxes i cuinades en oli d'oliva i després gratinades al forn. Si es vol, a l'hora de gratinar es pot empolvorar amb formatge (el que més ens agradi).
Ingredients,
- tomàquets
- albergínies
- cebes
- carabassons
- salsa de tomàquet
- oli d'oliva verge extra
- sal, pebre
- orenga
- farigola
Es tracta de tallar les hortalisses en talls d'uns cinc mil·límetres i passar-los molt poc per una paella, separadament, i seguidament intercalar-los per ordre en un motlle, on posarem salsa de tomàquet a la base i els distribuirem per sobre. Amanim amb sal i pebre, un bon raig d'oli i les herbes aromàtiques. Enfornem a 180℃ fins que veiem que estiguin al punt. A l'últim moment podem empolvorar amb formatge parmesà o el que ens vingui de gust i gratinar-ho.
Com que tinc el forn de vapor, primerament he cuit durant 30 minuts a vapor i després un quart d'hora amb forn normal, de dalt i baix, i amb trossets de formatge tou de vaca.
Ha sigut un bon acompanyament pel pollastre que havia preparat al forn.
J'attendrai, Joséphine Baker
l'oloro des de casa! ha de ser bo bonísim però estèticament és preciós també! abraçada
ResponEliminaTu em truques i te'l preparo. ❤️
Elimina