Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 1 de juliol del 2024

Tian amb verdures del meu hort



Tens a l'hort cebes, carabassons, tomàquets, albergínies i herbes aromàtiques. De bon matí fas un tomb i agafes de tot. Què podrem fer? Doncs un tian. I és que en aquest temps és un goig poder menjar de temporada i sobretot, de metro zero. 

El tian prenc el seu nom d'un plat gran de terracota d'ús domèstic, encara que els més petits serveixen per gratinar verdures, com és el cas de la recepta d'avui. Resulta una especialitat francesa, de la Provença, amb verdures tallades a rodanxes i cuinades en oli d'oliva i després gratinades al forn. Si es vol, a l'hora de gratinar es pot empolvorar amb formatge (el que més ens agradi).

Ingredients,
 - tomàquets
 - albergínies
 - cebes
 - carabassons
 - salsa de tomàquet
 - oli d'oliva verge extra
 - sal, pebre
 - orenga
 - farigola

Es tracta de tallar les hortalisses en talls d'uns cinc mil·límetres i passar-los molt poc per una paella, separadament, i seguidament intercalar-los per ordre en un motlle, on posarem salsa de tomàquet a la base i els distribuirem per sobre. Amanim amb sal i pebre, un bon raig d'oli i les herbes aromàtiques. Enfornem a 180℃ fins que veiem que estiguin al punt. A l'últim moment podem empolvorar amb formatge parmesà o el que ens vingui de gust i gratinar-ho. 
Com que tinc el forn de vapor, primerament he cuit durant 30 minuts a vapor i després un quart d'hora amb forn normal, de dalt i baix, i amb trossets de formatge tou de vaca. 
Ha sigut un bon acompanyament pel pollastre que havia preparat al forn. 

J'attendrai, Joséphine Baker


2 comentaris:

  1. l'oloro des de casa! ha de ser bo bonísim però estèticament és preciós també! abraçada

    ResponElimina