Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 15 de juliol del 2024

'Financiers' salats



Sembla que la recepta dels 'financiers' ve de l'edat mitjana, uns petits bescuits que el pastisser parisenc Paul Lasne en va millorar la recepta sobre el 1890. Aquest pastisser els va idear en forma de petits lingots per atreure els clients 'financiers', ja que tenia la pastisseria a prop de l'edifici de la Borsa.

Originalment, tenien forma ovalada, però en va canviar la forma per evitar que els clients no s'embrutessin els dits. La qüestió és que avui en lloc de fer-los dolços els faig salats. Poden ser una bona solució per a sopars lleugers o aperitius. Un altre dia els faré dolços.

Ingredients per a 8 financiers,
 - 2 ous grossos
 - 75 g de sucre blanc
 - 60 ml de nata líquida 18% MG
 - 220 ml d'oli d'oliva verge extra
 - 210 g de farina 
 - 7 g de llevat químic
 - 7 g de sal
 - sobrassada, formatge al gust, hortalisses, bacó amb pebre, etc.
 - 8 motlles de paper de 8x3'5 cm per a financiers

En un robot de pastar amassem a velocitat màxima i durant 30 segons el sucre i els ous.
Reduïm la velocitat i sense parar-lo afegim la nata i seguidament l'oli.
En un bol barregem la sal i el llevat amb la farina.
També l'anirem posant al robot en marxa i deixem pastar durant un parell de minuts.
Posem la massa en un bol i el tapem amb un drap. El reservem al frigorífic com a mínim una hora i fins i tot el podem deixar durant 24 hores.
Engeguem el forn a 250℃.
Traiem la massa del frigorífic i la batem enèrgicament amb un batedor manual. La repartim entre tots els motlles fins a la meitat de la capacitat.
Decorem els motlles amb el que ens vingui de gust i imaginació. Jo els he fet variats: amb roquefort, amb tomàquet i carabassons, formatges variats, sobrassada i bacó amb pebre. Si hi poseu hortalisses, passeu-les abans per una paella amb unes gotes d'oli d'oliva. 
Al moment d'enfornar baixem la temperatura a 210℃ i deixem entre 14 i 16 minuts.
Si teniu forn de vapor, deixeu els primers cinc minuts amb vapor. Després el traiem. 
Bons, bons, bons per a un sopar lleuger servits amb una amanida.

Aquest estiu m'ha donat per escoltar música italiana en bucle...

Cosa sei, Ricchi e Poveri


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada