Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 15 d’octubre del 2024

Visions de jardins en construcció, un dia al Konvent



La vida és un aprenentatge continu. Sempre tens, si les busques, oportunitats d'aprendre coses noves que t'ajuden a viure millor -tinguis l'edat que tinguis-. Per això quan vaig rebre informació per part de la Pili per assistir a la jornada d'exploració interpretativa de la jardineria en el context actual no m'ho vaig pensar dues vegades. 

La climatologia actual ens empeny a repensar la flora de l'entorn. En el meu cas tracto de buscar plantes que s'adaptin de manera sostenible al meu jardí. A part de posar plantes boniques que ens alegren la vista, recuperar varietats tradicionals i locals, amb un manteniment just d'aigua. Per això vaig apuntar-me a la jornada que van organitzar al Konvent, un antic convent de monges de finals del segle XIX reconvertit en un centre artístic multidisciplinari i que té la funció principal de la mediació cultural a través de la creació i difusió artística. Aquí podeu trobar més informació de qui són i de la seva agenda. 
Doncs al que anàvem. El dia va començar trobant-nos per compartir cafès i infusions i alguna cosa més per esmorzar fet a la cuina. Tot molt bo.
Després vàrem continuar amb una xerrada per part de l'Eva Diaz Insa i Berta Tasias Casanovas de l'Institut de Jardineria i Agricultura Les Garberes, de Castellar del Vallès al Vallès Occidental: 
Jardineria adaptada a les noves condicions climàtiques; experimentació, casos pràctics i formació.
Com us ho podria dir de la millor manera: magnífics exemples i informació de vivers on trobar plantes interessants. Per exemple: Cultidelta i Sala Graupera
Tot seguit amb en Pep Espelt vàrem fer un passeig i ruta de reconeixement pel jardí del Konvent, qui ens va explicar què entenem per jardins? Ell ens va explicar molt bé què entén i quins tipus de jardins li agraden. 
Una aturada posterior per a dinar 'de Konvent a la taula' ens va deixar com a nous. La Pili Sanmartín Ferrer i en Mario Framis Pujol ens van presentar i preparar un àpat amb productes del paisatge, essent el concepte primordial de la cuina d'aprofitament nutritiu i sw convivència amb la comunitat. Tot molt ben preparat i amb aromes de cuines del món i de casa nostra.
A la tarda va ser en Marco Sangiorgio del viver Arboreco, de Cruïlles al Baix Empordà, qui ens va parlar de les varietats de fruiters tradicionals. A la seva web trobareu adreces interessants.
La tarda va continuar amb l'Ana Ortega i la Conxita Cortina de l'Associació del Jardí Botànic de Plantes medicinals a Gombrèn. Sobre aquesta xerrada ja no us puc informar perquè vaig marxar, ja que se'm feia molt tard per arribar a casa.
Només us puc dir que va resultar una jornada molt particular amb persones molt interessades en mantenir l'entorn de manera sostenible i bonic.

Fins aquí només us puc dir que va resultar tot molt interessant, que vaig poder gaudir d'un entorn bonic amb molt bona companyia i que va ser molt profitós i que m'agrada compartir amb vosaltres. 
Entre tots podem fer un món millor.


Harvest Moon, John Pizzarelli


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada