La vida és un aprenentatge continu. Sempre tens, si les busques, oportunitats d'aprendre coses noves que t'ajuden a viure millor -tinguis l'edat que tinguis-. Per això quan vaig rebre informació per part de la Pili per assistir a la jornada d'exploració interpretativa de la jardineria en el context actual no m'ho vaig pensar dues vegades.
La climatologia actual ens empeny a repensar la flora de l'entorn. En el meu cas tracto de buscar plantes que s'adaptin de manera sostenible al meu jardí. A part de posar plantes boniques que ens alegren la vista, recuperar varietats tradicionals i locals, amb un manteniment just d'aigua. Per això vaig apuntar-me a la jornada que van organitzar al Konvent, un antic convent de monges de finals del segle XIX reconvertit en un centre artístic multidisciplinari i que té la funció principal de la mediació cultural a través de la creació i difusió artística. Aquí podeu trobar més informació de qui són i de la seva agenda.
Doncs al que anàvem. El dia va començar trobant-nos per compartir cafès i infusions i alguna cosa més per esmorzar fet a la cuina. Tot molt bo.
Després vàrem continuar amb una xerrada per part de l'Eva Diaz Insa i Berta Tasias Casanovas de l'Institut de Jardineria i Agricultura Les Garberes, de Castellar del Vallès al Vallès Occidental:
Jardineria adaptada a les noves condicions climàtiques; experimentació, casos pràctics i formació.
Com us ho podria dir de la millor manera: magnífics exemples i informació de vivers on trobar plantes interessants. Per exemple: Cultidelta i Sala Graupera.
Tot seguit amb en Pep Espelt vàrem fer un passeig i ruta de reconeixement pel jardí del Konvent, qui ens va explicar què entenem per jardins? Ell ens va explicar molt bé què entén i quins tipus de jardins li agraden.
Una aturada posterior per a dinar 'de Konvent a la taula' ens va deixar com a nous. La Pili Sanmartín Ferrer i en Mario Framis Pujol ens van presentar i preparar un àpat amb productes del paisatge, essent el concepte primordial de la cuina d'aprofitament nutritiu i sw convivència amb la comunitat. Tot molt ben preparat i amb aromes de cuines del món i de casa nostra.
A la tarda va ser en Marco Sangiorgio del viver Arboreco, de Cruïlles al Baix Empordà, qui ens va parlar de les varietats de fruiters tradicionals. A la seva web trobareu adreces interessants.
La tarda va continuar amb l'Ana Ortega i la Conxita Cortina de l'Associació del Jardí Botànic de Plantes medicinals a Gombrèn. Sobre aquesta xerrada ja no us puc informar perquè vaig marxar, ja que se'm feia molt tard per arribar a casa.
Només us puc dir que va resultar una jornada molt particular amb persones molt interessades en mantenir l'entorn de manera sostenible i bonic.
Fins aquí només us puc dir que va resultar tot molt interessant, que vaig poder gaudir d'un entorn bonic amb molt bona companyia i que va ser molt profitós i que m'agrada compartir amb vosaltres.
Entre tots podem fer un món millor.
Harvest Moon, John Pizzarelli
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada