Preparar aquesta recepta és posar la tardor a taula: ceps i les últimes figues de setembre que fan un plat exquisit. Un filet de porc cuinat a foc lent i fent xup-xup, es va caramel·litzar deixant un suquet que juntament amb l'arròs blanc va triomfar. Si l'acompanyeu amb un bon vi de la terra, el resultat serà magnífic i és tan senzill de fer que el repetireu segur.
Cal aprofitar que ara podem trobar al mercat els ceps frescos i preciosos. Sobre les figues us diré que enguany han anat bé, com cada any. Ara en tinc de congelades per tornar a fer la pizza amb sobrassada que va quedar boníssima. Recomano que aneu al mercat i us proveïu d'allò que necessitareu.
Ingredients per a tres/quatre racions,
- 1 filet de porc ibèric
- figues fresques
- 4 escalunyes pelades i tallades finament
- 2 cullerades de condiment de vinagre balsàmic
- 2 cullerades de mel
- 2 cullerades de melmelada de figa
- 1 all
- 2 fulles de llorer
- oli d'oliva verge extra
- barreja de 5 pebres
- flor de sal
- 150 ml d'aigua
- 2 ceps
Comencem tallant el filet a trossos d'un dit de doble. Preparem en un bol una marinada amb un parell de cullerades d'oli d'oliva, mel, condiment de vinagre balsàmic, melmelada, l'all aixafat, fulles de llorer i tot assaonat amb flor de sal i un polsim de la barreja de cinc pebres. Ho remenem i afegim la carn. Deixem marinar un parell d'hores al frigorífic.
Seguidament, en una paella amb oli d'oliva hi posem les escalunyes i la carn i ho coem a foc viu uns cinc minuts. Anem girant la carn perquè es cogui per tots els costats. Quan ho viem daurat hi aboquem la marinada i l'aigua, i si cal, tastem i ho posem a punt de sal i pebre. Tapem i deixem coure uns tres quarts d'hora, o fins que la carn sigui tendre, a foc mitjà. Passat el temps hi afegim els ceps tallats a quarts i les figues per la meitat i deixem coure uns cinc minuts per cada costat. Servim amb arròs blanc.
Stasera... Che Sera!, Matia Bazar
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada