Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 28 de novembre del 2011

Galetes de la familia Gingebre {cuinant en familia}


L'Emma, la filla d'una amiga i que em segueix, està fent un Erasmus a Dinamarca i m'ha enviat una recepta per a fer galetes de gingebre. Com que teníem temps i gana, les hem preparat amb la Violeta per esmorzar. Encara anàvem en pijama i hem sortit al jardí perquè feia un bonic dia de tardor amb sol.
Per a fer unes quantes galetes

Necessitarem:
 - 1 tassa (llet) de sucre mascavo
 - 100 g de mantega
 - 4 cullerades (sopa) de mel
 - 2 tasses (llet) de farina
 - 2 culleres (postres) de gingebre en pols
 - 1 cullerada (postres) de bicarbonat
 - 1 ou batut 

Farem:
Posem el sucre, la mantega i la mel en una cassola i ho barregerm a foc baix, mentre ho remenem fins que es faci una pasta. 
Posarem la farina, el gingebre i el bicarbonat en un bol. 
Hi abocarem la pasta d'abans i l'ou batut i un cop ben barrejat ho deixarem reposar al frigorífic, com a mínim unes 12 hores. 
Posarem el forn a escalfar a 180º mentre aplanem la massa amb el corró i fem les galetes amb un talla-pastes.
Es pot posar mantega i farina a les safates del forn, però jo les he cuit amb paper de forn. 
Les deixarem coure uns 15 minuts (cal controlar).
M'he distret amb la Violeta i ens hem passat 5 minuts amb el temps.
Les traurem i deixarem refredar damunt d'una reixa. 
Quan encara estaven calentes les he guarnit amb uns botons de xocolata.

Avui estem al camp i la música ens la dóna la natura: sentim els ocells com canten.
No ens cal res més... 

10 comentaris:

  1. Caram heu fet tota la família galetaire! i us han quedat xulíssimes, a més de la bona estona que segur que heu compartit amb la Violeta!

    ResponElimina
  2. EI!! que em sembla que conec els motlles de la llauneria Mata ;-)

    Heu fet tota la família gingebre sencera!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Quines fotos més boniques i quines galetes! Ja fan de Nadal!!

    Molts petonets!

    ResponElimina
  4. Són unes galetes precioses i la Violeta encara més! Quina xulada!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. oh! quina ambient més nadalenc que ja es respira pels blogs! i que bonica que és la teva Violeta amb les mans a la massa! una delícia!

    ResponElimina
  6. quines galetes més xules, i segur que boníssimes!!!

    ResponElimina
  7. Quina nena més guapa que tens!!! és una exel·lent ajudant!!! molts petonets

    ResponElimina
  8. Quina sort tenir un jardí per poder sortir a fer galetes, o el que sigui!
    En faig cada any però em sembla que no repeteixo la recepta (mai trobo la de l'any anterior).
    Petons.

    ResponElimina
  9. Són una monada, aquesta recepta m'anirà molt bé ara per Nadal!

    Dory

    ResponElimina