Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

diumenge, 13 de novembre del 2011

Pão de queijo {do Brasil}


Si hi ha algun pa que li agradi a un brasiler aquest és el pão de queijo. Aquest pa de formatge és tota una delicatessen en qüestió de pans. Així que ho tenia fàcil quan vaig llegir que la recepta del 15 d'aquest mes en Els fogons de la Bordeta seria el pa.
Per a fer-lo,

Necessitarem:
 - 1 ou
 - 1 tassa (llet) de llet
 - 1/2 tassa (llet) d'oli
 - 4 cullerades (sopa) de maizena
 - 2 cullerades (sopa) de formatge parmesà ratllat
 - 2 cullerades (o 50 g) de formatge fresc 
 - 1 cullerada (postres) de llevat en pols
 - 1 tassa (llet) de polvilho azedo

Farem:
Amassarem tots els ingredients. 
Jo ho he fet amb la thermomix durant 2 minuts a la velocitat d'espiga.
Tenia un mató a punt de caducar i l'he usat enlloc del formatge fresc.
Queda una pasta líquida. 
L'abocarem en formes untades amb oli i enfarinades.
Les posarem en una safata de forn i  enfornarem, en el forn ja escalfat, a 190º uns 30 minuts però cal controlar.
En algunes formes he posat formatge fresc, a d'altres goiabada (que pot ser substituïda per codonyat) i en d'altres res.
Aquí és qüestió de la imaginació de cadascú, hi podem afegir els ingredients que vagin bé amb el formatge.

Us puc dir que aquest pa sempre us sortirà bé. Millor si es menja recent sortit del forn. És boníssim!
L'ingredient polvilho azedo el trobareu en botigues afroamericanes especialitzades en menjar de tot el món, en aquest cas del Brasil també. 

I com no podria ser d'una altre manera mentre el feia escoltava (i ballava) amb la música del cantant brasiler Ney Matogrosso amb la cançó Llavis de mel. Uau!
A la fotografia un aparador d'una fleca a Praga.

18 comentaris:

  1. Ole, ole!! Com m'agrada aquest pa que ens presentes, no el coneixia però ha de ser una autèntica delícia... i quina il·lusió tenir un pa típic del Brasil pel 15! ;)
    Petonets i moltes gràcies per participar guapa!
    Sandr

    ResponElimina
  2. jo en vull Nani!!!!!!! com m'agrada Brasil, i no només les caipis, eh??? jijiji. petonets

    ResponElimina
  3. A prop de casa hi ha un forn que en fa però mai l'he tastat.
    El plat de bacallà ha d'estar boníssim!!!!!!!
    Petons i bona setmana.

    ResponElimina
  4. Aquest pà mai l'havia vist però fa bon pinta... calentet... perfecte!
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  5. Son maravillosos! Y gracias por recordarme esta canción que me encanta! Me voy al youtube!
    Besos!

    ResponElimina
  6. A mi me encanta el pao de queijo, calentitos están increiblemente buenos.
    Felicidades por la receta, seguro que la hago en cuanto encuentre el polvilho azedo.
    Un besito

    ResponElimina
  7. Quina delícia aquest pa no?? moltes gràcies per la recepta!!! :)
    Bet

    ResponElimina
  8. L'altre dia no sé on parlaven meravelles d'aquest panets, i ara el teu post. És el destí, els he de provar :)

    ResponElimina
  9. Ha d'estar boníssim!
    Felicitats pel blog, gràcies a la recepta del 15 t'he conegut!

    ResponElimina
  10. No coneixia aquest pa, però té una pinta increïble. M'encanta el formatge i segur que com dius aquests pans una mica calentons han d'estar divins.
    Petons

    ResponElimina
  11. Jo tampoc coneixia aquest pa, però em sembla que m'agradaria molt tastar-lo perquè amb la pinta que té...
    Una proposta fantàstica.
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponElimina
  12. Mmmmmm, quin descobriment!!
    Llegida l'explicació, sembla molt fàcil: sense temps de fermentació, perfecte!!!

    ResponElimina
  13. Un pan de Brasil¡¡ Delicioso y sorprendente. Gracias y saludos.

    ResponElimina
  14. Sens dubte hem de provar aquest pa, te una pinta estupenda!

    ResponElimina
  15. Pa de formatge mmmmmmmmmmmmm....!!!Deliciós...I aquesta cançò preciosa!

    ResponElimina
  16. Oh, ohhhh, quina cosa més maca! I suposo que igual de bona!
    Petons

    ResponElimina
  17. Hola guapa tu

    em permís anoto la teva recepta, quan varem estar a Brasil de vacances en vaig menjar un de igual o semblàn, i estava de mort

    mil petonets Susanna

    ResponElimina