Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 16 de novembre del 2011

Ensalada russa {per a compartir}


Fa uns dies vam organitzar un petit aperitiu a la feina. Es tractava de que cadascú portés un plat diferent i així tindríem una gran varietat de tapes. Jo vaig fer aquests gotets d'ensalada russa, amb la verdura al vapor tal com la fem a casa. No és cap descobriment ni res diferent, però la presentació m'agrada més fer-la individual,
perquè no cal que hi anem posant cullerada. 

Aquesta ensalada la preparo com la feia la meva mare. Hi poso: patates, pastanagues, bajoques, tonyina, ou dur esmicolat, olives farcides, gambetes petites bullides, dauets de fuet i maionesa. De pèsols no en poso. Per a guarnir un ou dur de guatlla i una oliva farcida. 

A casa només ens agrada la verdura al vapor. I ara que ja tenim l'oli nou: hi ha res més bo que una verdureta amanida amb oli, sal i un rajolí de vinagre. La verdura feta al vapor no queda aigualida.

A la ràdio sona Ray Charles amb Georgia o my mind, està plovent...i a casa s'hi està bé.

3 comentaris:

  1. Hola guapa tu

    una presentació preciosa, a casa també es com més agrada la verdura, al vapor.

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  2. M'encanta quan aquestes receptes de tota la vida es presenten amb gotets, queden més fines i és com si fossin receptes noves, oi que si ?!
    A casa també sempre fem la verdura al vapor que aquesta ensalada, queda més al punt :o)
    Una foto preciosa,
    petonets,
    palmira

    ResponElimina
  3. Doncs no hi poso ni gambetes ni fuet.
    Molt millor individual això de compartir de vegades no és massa cómode.
    Bon cap de setmana.

    ResponElimina