Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

diumenge, 5 de gener del 2014

La galette des Rois {pour ma petite fille}


La meva ajudant de cuina aquests dies està de vacances amb els altres avis. Però em va demanar que li preparés la galette des Rois. És un pastís francès que vam fer l'any passat i li va agradar molt. Com que és la reina de casa, la seva vovà li fa una galette i li envia per un missatger reial. Violeta, aquí la tens.

Necessitarem:
 - 2 paquets de pasta de full (forma rodona)
 - 125 g de mantega en pomada
 - 125 g de sucre
 - 125 g d'ametlla en pols
 - 3 ous
 - 1 cullerada (cafè) de canyella
 - una fava seca

Farem:
Barregem el sucre i la mantega tallada a daus.
Afegim dos ous i les ametlles en pols.
Posem una de les pastes de full sobre paper vegetal en una safata de forn.
Aboquem per damunt la pasta que hem preparat i hi posem la fava.
Recobrim amb l'altra pasta de full (amb forma rodona però retallada més petita).
Tanquem les vores tot fent caragols amb la pasta.
Pinzellem la galette amb un ou batut i fem dibuixos amb la punta d'un ganivet.
La posem al forn, que haurem prescalfat a 180º, durant 30 minuts o fins que estigui daurada.
Tallem i repartim. I qui trobi la fava al seu tros serà coronat rei!
La Violeta també és una Súper3, Tots som súper, tots som grans siguem petits o gegants...
Avui tanquem els comentaris, perquè tots tenim molta feina per a anar preparant les sabates, les garrofes i l'aigua per als camells... uf!!! Que ja estan venint... quins nervis!!!