La meva ajudant de cuina aquests dies està de vacances amb els altres avis. Però em va demanar que li preparés la galette des Rois. És un pastís francès que vam fer l'any passat i li va agradar molt. Com que és la reina de casa, la seva vovà li fa una galette i li envia per un missatger reial. Violeta, aquí la tens.
Necessitarem:
- 2 paquets de pasta de full (forma rodona)
- 125 g de mantega en pomada
- 125 g de sucre
- 125 g d'ametlla en pols
- 3 ous
- 1 cullerada (cafè) de canyella
- una fava seca
Farem:
Barregem el sucre i la mantega tallada a daus.
Afegim dos ous i les ametlles en pols.
Posem una de les pastes de full sobre paper vegetal en una safata de forn.
Aboquem per damunt la pasta que hem preparat i hi posem la fava.
Recobrim amb l'altra pasta de full (amb forma rodona però retallada més petita).
Tanquem les vores tot fent caragols amb la pasta.
Pinzellem la galette amb un ou batut i fem dibuixos amb la punta d'un ganivet.
La posem al forn, que haurem prescalfat a 180º, durant 30 minuts o fins que estigui daurada.
Tallem i repartim. I qui trobi la fava al seu tros serà coronat rei!
La Violeta també és una Súper3, Tots som súper, tots som grans siguem petits o gegants...
Avui tanquem els comentaris, perquè tots tenim molta feina per a anar preparant les sabates, les garrofes i l'aigua per als camells... uf!!! Que ja estan venint... quins nervis!!!