Fish'n'chips X
Si alguna vegada sortim a fer un aperitiu, normalment el fem a casa, acostumo demanar la sèpia amb maionesa. Però a mi com més m'agrada és amb allioli. Aquest mes Memòries d'una cuinera ens demana fer unes patates farcides. Fa uns dies, vaig trobar unes patates violetes d'oferta i aquí les teniu ben farcidetes. Per a nosaltres qualsevol peix que vagi acompanyat de patates és un fish'n'chips, aquest és el 10. Ideals per a fer un vermutillo com cal.
Necessitarem:
- patates violetes
- 1 sèpia (la meva era de Tarragona)
- oli de gira-sol per si voleu fregir les patates
maionesa o allioli:
- sal
- 1 ou
- 250 ml d'oli de gira-sol
- unes gotes de llimona
- 1 all pelat
Farem:
Bullim les patates amb pell en una cassola, amb aigua i una cullerada de sal, uns 15 minuts o fins que punxant-les amb un ganivet estiguin cuites.
Mentrestant també bullim la sèpia uns 10 minuts.
Fem la maionesa o allioli (a mi m'agrada més) posant al got de la batedora oli de gira-sol, l'ou, un xic de sal, unes gotes de llimona i un all.
Ho batem fins que quedi ben espesa.
Pelem les patates i amb un ganivet de punta fina, amb molta cura, les buidem per dins.
Si voleu, jo ho fet, les fregiu un moment en oli de gira-sol i agafen més cos.
Les poseu en un plat amb paper de cuina.
Tallem la sèpia a daus petits i la barregem amb la maionesa.
Farcim les patates i les posem sobre una safata per a servir.
Servim amb un bon vermut i tindreu un magnífic aperitiu.
Nosaltres només ho podem fer el cap de setmana, tot llegint el diari i sempre amb una música de fons. Cantaven els brasilers Seu Jorge i Patricia Marx, Espelhos d'agua. Cada dia podria ser diumenge...
un fish and chips modern i molt original, em quedo amb la teva versió :)
ResponEliminaLes patates violetes són molt vistoses!
Quin gust un diumenge així Nani!!!
ResponEliminaDisfrutant del moment i d'aquest peix tan meravellòs que teniu ... un aperitiu molt elegant, qui ha dit que les patates farcides no ho eren???
Bon cap de setmana!
Petonets,
Palmira
Una recepta ben original, Nani.
ResponEliminaLes patates violetes queden molt vistoses! Una tapa molt original. Bon cap de setmana!
ResponEliminaMolt millor q el classic fish and chips!!!!!
ResponEliminaPetonets
Et volia enviar un mail pero no trobo el teu mail!!
ResponEliminaQueda molt maco i a sobre deliciós!! A mi també m'encanta la sepia amb alioli. Petons!!
ResponEliminamare meva que preciosa aquesta tapa!!!! M'encanta el contrast del color de la patata, la maionesa (jo tambè sòc de all-i-oli) i les potetes juganeres de la sepia...
ResponEliminaUna recepta 10!
Fantàstica!
Quina presentació!!!!!!!!!!!!!
ResponEliminaEn lloc d'un plat sembla " Una obra d'art "o un festival de colors
Felicitats i bon cap de setmana.
Petons
No coneixia les patates violetes!!! Combinen a la perfecció amb el teu bloc!!!
ResponEliminaEm convidaràs a un vermutillo com aquest????
Petons,
Olga
Això sí que és un vermut com Déu mana! Una combinació genial, les patates amb l'allioli i la sípia. Bon cap de setmana.
ResponEliminaQuè bona aquesta versió catalana del fish & chips!!! amb un aperitiu així no cal anar a buscar-lo fora!! Feliç diumenge!
ResponEliminaQui, si no la Nani, podia fer aquesta recepta!!!
ResponEliminaMagnífica.
A mi també m'agrada més amb allioli que amb maionesa ;-) T'ho dic perquè quan vinguem a casa teva no t'equivoquessis heheheh ;-)
PTNTS
Dolça
Un fish and chips molt original i atractiu!! Ets la reina de la posta en escena dels sabors!! Petonets!
ResponEliminaUna tapa molt original!!! i segur que boníssima!!!
ResponEliminaPetonets.
Jo vull un aperitiu així!!!!!!!!!
ResponEliminaTastaré la sípia amb allioli que crec que no ho he fet mai així.
Petons i moltíssimes gràcies per participar.
M'encanten aquestes patates, són molt vistoses. I presentades farcides com aquestes són la bomba!
ResponEliminaPetons
I tant magnífic! Amb un aperitiu així, res de sortir de casa! Aquestes patates violetes em semblen genials! Petons!
ResponEliminaQué cosa más original, bella... y rica!!!
ResponEliminaPetonets
Quan veig aquestes patates em criden molt l'atenció i no les he provat, són tant bones com diuen?? Amb aquest farcit segur que si! queden anotades!
ResponEliminaQuina delícia, fa diumenge!
ResponEliminafa temps que tinc pendents comprar aquestes patates. Ara ja tinc una excusa! jijiji. Gràcies guapa per participar. petonets
ResponElimina