Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 7 de març del 2014

Espaguetis amb mandonguilles {L'apartament}


La Mon, l'ànima d'April's kitch, vol celebrar el tercer aniversari com a bloguera fent un concurs. I ens convoca per a acompanyar-la fent un plat de la nostra pel·lícula favorita. A mi m'ho ha posat molt fàcil, perquè a la meva només surt un plat. De beguda n'hi ha molta, però cuinar només cuinen uns espaguetis amb mandonguilles. També ens demana que triem quin personatge voldríem ser. I com no, trio la magnífica Shirley Mclaine en el seu paper de Fran Kubelik, l'ascensorista a qui li trenquen el cor, a L'apartament (1960).
Un molt bon film en blanc i negre, a qui li fem els honors amb les fotografies. I la Bibi posant-se unes perles per a fer ambient i felicitar-te. Qui no recorda l'escena de Jack Lemmon colant els espaguetis amb una raqueta de tenis? L'imitem i ens posem a fer-los. Per a quatre persones,

Necessitarem:
mandonguilles
 - 250 g de carn de porc picada
 - 1 ou
 - 50 g de pa ratllat
 - farina de blat
 - oli d'oliva
salsa
 - oli d'oliva
 - 1 ceba mitjana
 - 1 tomàquet madur
 - 1 pebrot verd tipus italià
 - 1 pastanaga
 - 12 escalunyes
 - 1/2 porro
 - sal i pebre
 - 1 tassa (cafè) vi blanc
 - 4 cullerades soperes de tomàquet fregit concentrat
 - 2 tasses (llet) d'aigua
 - 1 paquet d'espaguetis de 250 g

Farem:
Les mandonguilles amb la carn, l'ou i el pa ratllat.
Tot ben barrejat i fent-les petites.
Les passem per farina, les fregim lleugerament i reservem.
En una cassola amb cinc cullerades d'oli d'oliva hi posem la ceba, el pebrot, la pastanaga i el porro, tots ben trossejats, les escalunyes senceres, salpebrem i els deixem coure a foc no massa fort durant uns 10', amb la cassola tapada.
Afegim el tomàquet madur pelat, net de llavors, trossejat i deixem coure 5' més.
Hi aboquem el vi blanc i deixem un parell de minuts més.
El tomàquet fregit, remenem, deixant un parell de minuts i afegim les mandonguilles.
Afegim l'aigua i deixem coure 15' a foc a mitja ànima.
Bullim la pasta segons les indicacions del fabricant, sigui fresca o seca.
Colem, tot reservant un parell de cullerots de l'aigua de cocció.
Ja podem posar els espaguetis a la cassola i si cal hi afegim una mica de l'aigua que hem reservat, perquè quedin amorosos.
I a gust de cadascú us podeu servir formatge parmesà ratllat per sobre o fins i tot oli d'oliva adobat amb una mica de picant.

Mon, que per molts anys continuïs portant el blog tal com ho fas. I que el teu amor pel cinema no et tregui temps per a cuinar, que també estimes. Enhorabona per aquests tres anys! No sé si sou cinèfils, però aquesta pel·lícula, com totes les de Billy Wilder, fan gaudir d'allò més. Ara, obriu una ampolla de vi rosat, que s'hi adiu molt a la pasta, serviu-vos un bon plat d'espaguetis, escolteu la banda sonora i sigueu per un moment protagonistes d'una de les millors històries d'amor filmades. Billy Wilder per sempre!

16 comentaris:

  1. Un bon homenatge per la Mon. M'encanta, això de jugar cuinant plats de pel·lícula... petons, Nani!

    ResponElimina
  2. Ole!!! M'encanta!!!! qué maques han quedat les fotos!!!!
    I la foto amb la Bibi m'encanta!!!! A mès els spaguettis amb mandoguilles son molt USA i m'ecanten... y l'Apartament és una peli tant dolça.......
    Moltissimes gràcies!!!! Una participació 10!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  3. I aquests coberts llargs son fantàstics!!!!!!

    ResponElimina
  4. Bona i delicada dedicatòria al tercer aniversari de l'Abril/Mon.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. ohhh me encanta todo, la peli, los espaguettis y tu maravillosa participación en blanco y negro al concurso de aniversario de mon!! que guayyy! un besazo

    ResponElimina
  6. Que bo!! Encara no no he menjat mai pasta combinada amb mandonguilles, però és uns cosa que sempre em fa molt de goig. Petons

    ResponElimina
  7. M'encanta!! Jo tinc a mitges la meva recepta de película!
    Et deixo la nostra petita crònica de la trobada:
    http://www.eltallerdecuina.cat/2014/03/trobada-tarragona.html

    petonets

    ResponElimina
  8. Una entrada deliciosa, no només pel plat, sinó tota l'ambientació que n'has fet. Petons.

    ResponElimina
  9. ¡Qué buena elección! Una película inolvidable. Y que bien has ambientado las fotos.
    Besitos

    ResponElimina
  10. Tot plegat una entrada molt maca i elegant.
    Em sembla molt bona idea fer receptes de pelis.
    Felicitats a les dues.
    Petons

    ResponElimina
  11. Veure les fots és com entrar a la pantalla i fer part de la pel.licula :o)
    Molta sort amb aquesta meravella!!!
    Una abraçada amb sol!!!
    Palmira

    ResponElimina
  12. Ostres, jo encara estic triant la pel·lícula! Quina proposta més genial la teva! Ara que veig que els espaguetis els vas escórrer a la manera tradicional! Petons!

    ResponElimina
  13. Meravellosa pel.lícula, també una de les meves favorites. Jo si particcipés potser agafaria, Esmorzar a Tiffany, pocs plats i si no L'Edat de la Innocència, imagina't quin munt de plats!

    ResponElimina
  14. Vaya dos models tens per a les teves oftografies ehh Nani!! La teva filla i la teva neta!!
    La recepta segur que és boníssima, una mena de bolonyesa però de forma diferent!! Segur que a la Mon li encantarà la teva proposta!! A mi m'encanta!!
    Petonets guapa. MAR, de EQNME
    P.D: Ben aviat publicaré l'entrada de la quedada, però hem estat molt enfeinats canviant el blog. Quan la publiquem enllaço.

    ResponElimina
  15. Genial la peli i la recepta!! a més ambientada totalment, m'encanta!! un petó!

    ResponElimina