M'agrada cuinar el peix a la sal però també la carn. L'heu fet mai d'aquesta manera? Us puc garantir que és fàcil i bo. El resultat és ben agraït: la carn queda molt tendra.
Per a dues persones,
Necessitarem:
- 6/7 costelles de xai aproximadament 1/2 kg
- sal i pebre
- 2 alls
- 6 cullerades soperes d'oli d'oliva
- 50 ml de brandi
- 1 branqueta d'orenga
- 1 fulla de llorer
- 1 kg de sal grossa
Farem:
Quan compreu la carn li demaneu al carnisser que us repeli el reguitzell de costelles i les deixi netes.
El vespre les posem a adobar en un bol amb l'oli, la sal, el pebre, les herbes, el brandi i els alls.
Tapem amb film transparent i el deixem tota la nit al frigorífic.
Escalfem el forn a 230º.
En un motlle llarg hi posem una capa de sal grossa, la carn damunt i la cobrim amb més sal.
Reguem el muntatge amb una cullerada sopera del suc de la marinada, posem les herbes i els alls per sobre.
Enfornem entre 30/35 minuts, o fins que veieu que la sal s'hagi fet una crosta.
Traiem i netegem de sal, amanim amb oli, pebre i granets d'orenga.
Tallem i si us agrada que no quedi amb aspecte cru, poseu les costelles en una safata de forn i deixem que agafin un bonic daurat sota el gratinador, poc temps perquè no es cremin.
Acompanyeu amb un puré de patata, allioli i una amanida al gust.
I no sé per què em ve al cap la música de Michael Nyman per a acompanyar aquestes fotos... The cook, the thief, his wife & her lover
A mi també m'agrada molt la carn a la sal, especialment el pollastre, però he de dir que el xai mai l'he fet així tot i que ara sé que ho faré ben aviat :o)
ResponEliminaMai m'havia atrevit a fer marinar la carn abans de coure-la amb sal però ja veig que es pot fer!
Bon cap de setmana, Nani!
Palmira
Una recepta que em tempta...
ResponEliminaNo he probat mai a fer la carn a la sal....te molt bona pinta. Petons!
ResponEliminaNani, aquestes fotografies me han deixat sense respiració.....
ResponEliminaAra vaig a llegir la recepte. Sorry!!!!!
Petonets
segur que es bona ,jo he fet una espatlla a la sal el forn i estaba bunisima ,
ResponEliminaperò no he trobat cap recepte
Pilar