Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 14 de novembre del 2014

Costelles de xai a la sal {en blanc i negre}


M'agrada cuinar el peix a la sal però també la carn. L'heu fet mai d'aquesta manera? Us puc garantir que és fàcil i bo. El resultat és ben agraït: la carn queda molt tendra.
Per a dues persones,

Necessitarem:
 - 6/7 costelles de xai aproximadament 1/2 kg
 - sal i pebre
 - 2 alls
 - 6 cullerades soperes d'oli d'oliva
 - 50 ml de brandi
 - 1 branqueta d'orenga
 - 1 fulla de llorer
 - 1 kg de sal grossa

Farem:
Quan compreu la carn li demaneu al carnisser que us repeli el reguitzell de costelles i les deixi netes. 
El vespre les posem a adobar en un bol amb l'oli, la sal, el pebre, les herbes, el brandi i els alls.
Tapem amb film transparent i el deixem tota la nit al frigorífic.
Escalfem el forn a 230º.
En un motlle llarg hi posem una capa de sal grossa, la carn damunt i la cobrim amb més sal. 
Reguem el muntatge amb una cullerada sopera del suc de la marinada, posem les herbes i els alls per sobre.
Enfornem entre 30/35 minuts, o fins que veieu que la sal s'hagi fet una crosta.
Traiem i netegem de sal, amanim amb oli, pebre i granets d'orenga.
Tallem i si us agrada que no quedi amb aspecte cru, poseu les costelles en una safata de forn i deixem que agafin un bonic daurat sota el gratinador, poc temps perquè no es cremin.
Acompanyeu amb un puré de patata, allioli i una amanida al gust.

I no sé per què em ve al cap la música de Michael Nyman per a acompanyar aquestes fotos... The cook, the thief, his wife & her lover

5 comentaris:

  1. A mi també m'agrada molt la carn a la sal, especialment el pollastre, però he de dir que el xai mai l'he fet així tot i que ara sé que ho faré ben aviat :o)
    Mai m'havia atrevit a fer marinar la carn abans de coure-la amb sal però ja veig que es pot fer!
    Bon cap de setmana, Nani!
    Palmira

    ResponElimina
  2. No he probat mai a fer la carn a la sal....te molt bona pinta. Petons!

    ResponElimina
  3. Nani, aquestes fotografies me han deixat sense respiració.....
    Ara vaig a llegir la recepte. Sorry!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  4. segur que es bona ,jo he fet una espatlla a la sal el forn i estaba bunisima ,
    però no he trobat cap recepte
    Pilar

    ResponElimina