Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 24 de novembre del 2014

Bastonets dolços {pasta de pastisset}


Quan es tracta de passar una tarda amb la Violeta ens empesquem la manera de fer-ho divertit i distret. Li agrada aprendre a cuinar. Fer galetes és un dels passatemps favorits. D'ençà que vam fer la família Gingebre, ja han passat tres anys, ha crescut però continua amb ganes de passar estones a la cuina amb mi.

Dissabte volíem estrenar l'Sticks, un estri de Lékué amb el que pots fer bastonets al microones i al forn tradicional, i en vàrem fer uns de dolços amb pasta de pastissets. Hem tret la recepta de la revista Ressò Mont-rogenc, que aquest mes en publica una de l'Antònia Algueró de pastissets de cabell d'àngel. Nosaltres hem fet els bastonets per a acompanyar el cafè. Per a dues tandes i mitja de l'Stick, uns cinquanta aproximadament,

Necessitarem:
 - 1/4 l d'oli d'oliva
 - 1/8 l de moscatell
 - 1 gotet d'anís
 - farina (la que calgui)
 - sucre per a arrebossar-los

Farem:
Posem el forn a escalfar a 200º.
Posem l'oli, el moscatell i l'anís en un recipient fondo i hi anem afegint farina, remenant-ho bé perquè la pasta quedi lligada.
Un cop hagi espessit, continuem treballant la massa amb les mans fins que quedi una pasta fina que no s'aferri als dits.
Omplim l'Sticks amb la massa, ben repartida.
Enfornem uns 15/20 minuts, segons el forn, fins que veiem que la massa queda daurada.
Traiem, deixem refredar i desemmotllem.
Passem els bastonets pel sucre que haurem posat en un plat.
Servim amb el cafè o amb una copeta de moscatell.

Hem passat la tarda molt divertida. El resultat dels bastonets excel·lent. Animeu-vos, que us sortiran bé segur. Li he preguntat a la Violeta amb quina música volia acompanyar els bastonets i em diu que li agrada la cançó que portem al cotxe i que sempre cantem: L'avi Martí d'Els Pets que no ens surt a l'Spotify, però hi trobem la de The Specials, A message to you Rudy. I ballem totes dues ben ensucrades...

4 comentaris:

  1. La idea es molt bona...però crec que has oblidat posar la quantitat de farina...!!!
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Gemma,
      No, no m'he deixat de posar la quantitat de farina ja que l'has d'anar afegint fins a aconseguir que quedi espessa. El que sí que m'he oblidat i que he corregit ara és "la que calgui".
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina
  2. Quins bastonets més divertits per compartir moments especials amb els més petits que ja no ho són tant, ho dic per la foto!! Que gran s'està fent!!!
    Una idea que em guardo per una tarda de pluja i mal temps per jugar amb la meva rosseta...
    Bona setmana,
    palmira

    ResponElimina
  3. Com gaudeixen els nens a la cuina, oi? i de retruc nosaltres :). Aquests bastonets han d'estar deliciosos, i molt fàcils de fer! petonets!

    ResponElimina