Diuen que quan visites un país has de visitar els seus mercats i els cementiris. Els primers per a saber com viuen i els segons per a saber com han viscut. Dels cementiris, que estan dins de la ciutat de Copenhaguen, dir que transmeten pau i es converteixen en un lloc de pas i de passeig, com es veu a la fotografia. Dels mercats he pogut veure com els danesos estimen la natura, els seus productes i com els utilitzen a la seva alimentació. Per aquest motiu el restaurant Noma es caracteritza per les flors i les verdures del seu menú.
Avui fem una quiche amb salmó, tan comú a la dieta nòrdica, i ceps. Una visita a Christinasborg ens deixa veure una vaixella antiga de Royal Copenhagen decorada amb bolets i verdures.
Avui fem una quiche amb salmó, tan comú a la dieta nòrdica, i ceps. Una visita a Christinasborg ens deixa veure una vaixella antiga de Royal Copenhagen decorada amb bolets i verdures.
Per a sis racions,
Necessitarem:
- 80 g de salmó fumat
- 150 g de crema fresca
- 50 g de formatge ratllat al gust
- 3 ous
- un xic de sal, pebre i nou moscada
- ceps tallats a làmines
- oli d'oliva
- 1 paquet de pasta de full (*)
(*) jo l'he fet a casa amb 250 g de mantega en pomada, 250 g de farina i 100 ml d'aigua de mar, tot ben barrejat, fent una bola i reposada al frigorífic com a mínim una hora.
Farem:
Escalfem el forn a 210º.
Posem la pasta de full en el motlle triat, untat o folrat amb paper vegetal.
Passem els ceps tallats a làmines per una paella amb oli per a coure'ls una mica i reservem.
Posem el salmó, la crema fresca, el formatge, els ous, la sal, el pebre i la nou moscada al got de la batedora.
Ho aboquem per sobre la pasta de full i guarnim amb els ceps.
Enfornem entre 20/25 minuts fins que veiem la quiche daurada al gust.
Servim amb enciam amanit.
Als danesos els agrada el jazz, a qui no, i aprofitem per a gaudir una estona d'una bona composició: el Take Five per The Dave Brubeck Quartet. Ohhhhhhhh....
M'he enamorat d'aquesta vaixella... quina preciositat de plats!!!! es divina.... i aquests bosc tan de tardor. Desitjan veure alguna foto del cementiri..
ResponEliminaLa quiche em sembla de lo mès exquisita... allá on hi hagin ceps tot queda "il.luminat" i el salmó que dir-ne...menys mal que existeix!
Fantàstica combinació!
Jo m'he enamorat d'aquesta ciutat que he visitat moltes vegades ja que la meva millor amiga desde petitona està vivint... sembla un altre món, amb tanta pau i suavitat per tot arreu.
ResponEliminaAquesta quiche meravellosa i amb un punt de tardor... i un cor per la princesa :o)
Una abraçada,
Palmira
Quina vaixella tan bonica! La combinació de bolets i salmó deu quedar molt bona i en una quiche, encara més! ;)
ResponEliminaMarta
ohhhh... Quina preciositat de quiche, Nani...!
ResponEliminaI aquesta amés de meravella unplaer de déus!
ResponEliminaQué belleza¡¡¡¡ y qué envidia¡¡¡ Un besito preciosa.
ResponEliminaVirginia "sweet & sour"