Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 19 de novembre del 2014

Quiche de salmó i ceps {records de viatges}


Diuen que quan visites un país has de visitar els seus mercats i els cementiris. Els primers per a saber com viuen i els segons per a saber com han viscut. Dels cementiris, que estan dins de la ciutat de Copenhaguen, dir que transmeten pau i es converteixen en un lloc de pas i de passeig, com es veu a la fotografia. Dels mercats he pogut veure com els danesos estimen la natura, els seus productes i com els utilitzen a la seva alimentació. Per aquest motiu el restaurant Noma es caracteritza per les flors i les verdures del seu menú.
Avui fem una quiche amb salmó, tan comú a la dieta nòrdica, i ceps. Una visita a Christinasborg ens deixa veure una vaixella antiga de Royal Copenhagen decorada amb bolets i verdures.
Per a sis racions,

Necessitarem:
 - 80 g de salmó fumat
 - 150 g de crema fresca
 - 50 g de formatge ratllat al gust
 - 3 ous
 - un xic de sal, pebre i nou moscada
 - ceps tallats a làmines
 - oli d'oliva
 - 1 paquet de pasta de full (*)
    (*) jo l'he fet a casa amb 250 g de mantega en pomada, 250 g de farina i 100 ml d'aigua de mar, tot ben barrejat, fent una bola i reposada al frigorífic com a mínim una hora.

Farem:
Escalfem el forn a 210º.
Posem la pasta de full en el motlle triat, untat o folrat amb paper vegetal.
Passem els ceps tallats a làmines per una paella amb oli per a coure'ls una mica i reservem.
Posem el salmó, la crema fresca, el formatge, els ous, la sal, el pebre i la nou moscada al got de la batedora.
Ho aboquem per sobre la pasta de full i guarnim amb els ceps.
Enfornem entre 20/25 minuts fins que veiem la quiche daurada al gust.
Servim amb enciam amanit.

Als danesos els agrada el jazz, a qui no, i aprofitem per a gaudir una estona d'una bona composició:  el Take Five per The Dave Brubeck Quartet. Ohhhhhhhh....

6 comentaris:

  1. M'he enamorat d'aquesta vaixella... quina preciositat de plats!!!! es divina.... i aquests bosc tan de tardor. Desitjan veure alguna foto del cementiri..
    La quiche em sembla de lo mès exquisita... allá on hi hagin ceps tot queda "il.luminat" i el salmó que dir-ne...menys mal que existeix!
    Fantàstica combinació!

    ResponElimina
  2. Jo m'he enamorat d'aquesta ciutat que he visitat moltes vegades ja que la meva millor amiga desde petitona està vivint... sembla un altre món, amb tanta pau i suavitat per tot arreu.
    Aquesta quiche meravellosa i amb un punt de tardor... i un cor per la princesa :o)
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Quina vaixella tan bonica! La combinació de bolets i salmó deu quedar molt bona i en una quiche, encara més! ;)
    Marta

    ResponElimina
  4. ohhhh... Quina preciositat de quiche, Nani...!

    ResponElimina
  5. Qué belleza¡¡¡¡ y qué envidia¡¡¡ Un besito preciosa.

    Virginia "sweet & sour"

    ResponElimina