Setmanes enrere vaig publicar un bonítol de Tarragona a la sal en escabetx. Avui compartiré un llobarro, també a la sal, però d'un cuiner suís que vaig veure a la televisió francesa fa alguns anys. Vaig prendre nota de com el preparava en Jean-Marc Bessire. Pot semblar complicat, però resulta ben fàcil. Queda una pasta modelable i no s'enganxa a la carn del peix. Només caldrà tenir a mà els ingredients i en poc temps tindrem un plat d'estrella. Cal dir que la crosta de farina i sal també la podem fer amb una orada o un altre peix que sigui similar. El llobarro m'agrada perquè té la carn tendra i delicada, queda molt fi. El podem presentar amb unes patates al forn. En aquest cas, però, fregiré uns tomàquets de l'hort, salpebrats i amb orenga. Proximitat metro zero. Després vindrà parar taula ben estiuenca i acompanyar el peix amb un bon vi blanc de la terra, que en aquest cas serà el vi blanc de la URV, collita del 2020 i de la DO Catalunya. Traient la informació de la web de la URV veiem que és un vi que evoluciona perfectament durant dos anys. Amb un cupatge d'un 50% de Moscatell d'Alexandria, un 15% de Moscatell de gra petit i un 35% d'una barreja de les varietats Xarel·lo, Chardonnay, Sauvignon blanc i Malvasia. El cupatge dona un perfil complex de matisos florals amb gessamí i rosa, que es combinen amb un fons de fruita groga predominant els cítrics i la pell de llimona (la llimona que he posat al peix). Un vi de bona intensitat aromàtica que resulta sec en boca, amb una acidesa equilibrada i un punt de carboni residual que el fa fresc i molt agradable, ideal per al plat d'avui.
Ingredients per a dues racions,
1 llobarro de 600 g aprox. ● 500 g farina de blat ● 500 g sal grossa ● 3 clares d'ou i 3 rovells ● 3 dl d'aigua ● 1 llimona en rodanxes ● farigola ● romaní ● oli d'oliva verge extra ● sal Maldon
En un bol gran barregem la farina, la sal, l'aigua, les clares d'ou i les flors i granes d'una branca de farigola. Quedarà una massa amorosa, que es pot treballar bé. La dividim en dues parts, una anirà dalt i l'altre baix. Les aplanem amb un corró: la de sota la pintem amb rovell d'ou i hi descansem el llobarro damunt. Per cert, a la peixateria haurem demanat que el buidin per dins i hi deixin les escates. Posem una branqueta de romaní dins i per sobre les rodanxes de la llimona. Cobrim amb l'altra part de la massa i tallem donant la forma de peix. Pinzellem amb rovell d'ou. Enfornem -tindrem el forn preescalfat- entre 20 i 25 minuts a 220℃, fins que quedi daurat. Passat el temps, deixem reposar tres minuts, tallem la crosta i traiem la pell del peix. El posem en una safata i l'amanim amb oli d'oliva i amb uns cristalls de sal Maldon. Acompanyem dels tomàquets i uns triangles de wonton fregits en oli d'oliva verge extra de casa (un vici). Apa, a gaudir.
I si estem a Constantí, la música serà del grup local Els Pets. Podríem posar Tarragona m'esborrona, i Constantí em fa patir. Però quan vaig veure com apegaven els trossos de les peces trobades, em va venir al cap la cançó ... I al costat del llit hi ha enganxat amb blue track / un retrat teu en blanc i negre / I a sota el serrell em diu sense dir res: Que ara toca ser feliç... Sí, no és el tub de pega dels recercaires, és blue track.
Blue track, Els Pets
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada