Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 27 de setembre del 2021

Brownie de xocolata amb nous


I un cop més som a la tardor. Han arribat aquells dies que em ve de gust engegar el forn i preparar alguna cosa dolça, agafar aquell racó al jardí on encara toca el sol i un bon llibre, amb una manteta fina sobre les espatlles. Aprofito per a recomanar-vos el de la Jeanette Winterson, Per què ser feliç quan podries ser normal?, d'Edicions del Periscopi. La història d'un esperit lliure que es va refugiar en els llibres. Un llibre de memòries, autobiografia, una oda al poder guaridor de la literatura. Més que recomanable.

La veritat és que havia preparat per avui unes postres de festa major, però com que dissabte van venir a dinar la Júlia i la Carla, les netes més petites i que devoren la xocolata com si res, vaig preparar aquest brownie. Després de tot l'estiu de fer el gelat de xocolata Creo, encara em quedava un paquet al frigorífic. Ens agrada el gelat tot l'any, però vaig aprofitar el preparat per enfornar el pastís humit que va tan bé per a tancar els àpats. Si no en teniu, també servirà utilitzar la xocolata Creo que triturarem i afegirem a la barreja. Va, que ens hi posem. 
 
Ingredients per a un motlle quadrat de 20x20,

300 g de preparat per a fer gelat de xocolata de Creo (un paquet) ● 100 g de mantega ● 185 ml de nata líquida 18% MG ● 150 ml de llet ● 150 g de farina ● 100 g de sucre morè ● 1 ou ● unes quantes nous pelades ● sucre de llustre per a empolvorar (opcional) ● paper sulfurat

Posem en un cassó que anirà al foc el preparat de xocolata, la mantega, la nata i la llet. Remenem bé i ho portem a foc mitjà. Continuem remenant fins que veiem els ingredients ben integrats. En un bol a part hi batem l'ou i hi afegim el sucre. Ajuntem la farina passada per un sedàs. Integrem. Aboquem per sobre la barreja de xocolata. Remenem i ho aboquem al motlle que haurem folrat amb paper sulfurat. Posem per sobre les nous i enfornem durant uns 25 minuts a 180℃. No cal dir que l'haurem tingut preescalfat. També podem reduir uns minuts el temps, si ens agrada menys cuit i més humit. Quan surti del forn poseu-lo sobre una reixa perquè es refredi. I si voleu, el podeu empolvorar amb sucre de llustre. 

Altres brownies que trobareu al blog... el que està farcit de ceps i melmelada de rossinyols, el de fruits secs fet amb farina de teff, el brownie amb peres, i el de xocolata negra i fruits secs.

En un dinar d'aquest estiu em vàrem recomanar la sèrie de Netflix 'Better Call Saul'. Tot va ser començar-la i arribar fins al final de les cinc temporades. Ja han anunciat que la sisena vindrà aviat. D'aquelles que no veuries perquè no hi caus i no és de l'estil que acostumo, però un cop encetada no pots deixar. És una preqüela de 'Breaking Bad', que esperaré seguir posteriorment. En un dels episodis sonava aquesta vella cançó en una versió ben original, 

Something Stupid, Lola Marsh


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada